Partidul National Liberal, prin vocea liderului Crin Antonescu, reafirma faptul ca singurele solutii de iesire din criza economica sunt reducerea cheltuielilor bugetare, nu prin taierea pensiilor si salariilor, ci prin reducerea risipei pe care Guvernul Boc si PD o fac pentru propria clientela politica.
De asemenea, PNL considera ca o crestere a taxelor si impozitelor ar fi catastrofala pentru economia romaneasca, si asa vlaguita, si ca este nevoie de un program de masuri care sa stimuleze mediul privat.
"Partidul National Liberal considera falsa dilema pe care ne-o prezinta presedintele si Guvern, si anume ori mariri de taxe si impozite, ori aceste amputari dramatice din veniturile a milioane de romani. Suma pe care urmeaza s-o obtina prin taierea pensiilor si salariilor se poate obtine acum prin reducerea cu 50% a unor capitole de la cheltuielile de achizitii si 25% de la cheltuieli cu bunuri si servicii", a spus presedintele Crin Antonescu la conferinta de presa din judetul Arges, prilejuita de implinirea a 135 de ani de la infiintarea PNL.
Presedintele PNL apreciaza ca este la fel de grav faptul ca in acest moment PSD readuce in discutie teoria stangista conform careia cresterea taxelor si impozitelor, desfiintarea cotei unice si introducerea impozitului progresiv ar reprezenta solutia la problemele economice ale Romaniei. In opinia liderului liberal, PSD incearca printr-o maniera populista sa castige voturi de la cetatenii speriati si amenintati de consecintele crizei.
"Fac un apel la Partidul Social Democrat care continua, din punctul nostru de vedere, sa fie un partener ca partid de opozitie in stavilirea abuzurilor pe care partidul stat si presedintele Traian Basescu le fac, sa nu uite ca au guvernat in 2009 catastrofal, la ordinele lui Traian Basescu si alaturi de Emil Boc si PD-L, ca nu au luat nicio masura economica reala. Povestile stangii le cunoastem din anii ’90, calea saraciei, calea clientelei politice, calea prin care ni se povesteste cum se ia de la bogati, spre a se da la saraci. Stim intotdeauna realitatea, ca s-a luat de la bogati sau asa zis bogati, dar nu le-a mai iesit niciodata pasul doi sa dea la saraci. Cata vreme stanga a guvernat Romania nu a reusit niciodata sa mareasca simtitor pensiile si sa majoreze salariile cu masurile pe care le-a luat, in schimb noi, cu cota unica si impozite mici, am reusit", a afirmat liderul liberal.
Presedintele PNL a mai precizat ca pentru iesirea din criza este nevoie ca actualul guvern sa plece si in locul lui sa vina un guvern de tehnicieni, cu un program economic aplicat.