Multe dintre asociatiile utilizatorilor de apa pentru irigat s-au inglodat in datorii pentru a putea reface sistemul de irigatii, insa munca lor este distrusa de crescatorii de animale si de hoti. Din delasare crescatorii de animale prefera sa "intepe" reteaua de irigatii pentru a-si adapa dobitoacele, punind in pericol mii de hectare cultivate si asta doar pentru a nu mai deplasa animalele in cea mai apropiata localitate sau la o fintina.

Aceeasi problema o are si Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare, filiala Galati, care a fost nevoita sa opreasca mai multe pompe din cauza distrugerilor provocate de crescatorii de animale. Seful societatii, Titi Trufasu, ne-a declarat ca dezastrul este completat de hotii care distrug periodic sistemul de irigatii, intirziind destul de mult transmiterea apei catre fermieri.

"Lovesc pompele cu diverse obiecte metalice pentru a-si putea adapa animalele si va inchipuiti cit timp ne ia si cit ne costa ca sa le putem repune in functiune", precizeaza directorul ANIF Galati. Politistii nu au reusit sa faca mare lucru, fiind nevoie de multi oameni pentru a supraveghea reteaua de irigatii de sute de kilometri din judet.