Odata cu intrarea in vigoare a noilor norme BNR privind cre­ditul de consum din 22 octom­brie, sistemul de finantare "credit doar cu buletinul" va inceta sa mai fie valabil. Acest sistem va face insa loc unuia la fel de flexibil: "creditul doar cu adeverinta de venit", dupa cum se arata in comunicatul emis de o companie de retail. Cei care do­resc insa sa achizitioneze produse electronice, electrocas­nice si IT&C doar cu buletinul mai au la dispozitie sase zile. Mai trebuie spus ca cei care au ales aceasta metoda de creditare vor beneficia in continuare de faci­litatile de plata oferite de retaileri si companiile financiare neban­care. Retailerii sustin ca disparitia sistemului de finan­tare bazat doar pe buletinul de iden­titate nu va crea un gol in por­tofoliul de oferte de creditare disponibile in magazinele lor. ßi asta datorita noilor servicii de creditare rapide ca cele bazate doar pe adeverinta de venit. Car­durile co-brand BCR, serviciul Crediflex de la Credex, sau creditele Super Prompt de la EFG Retail Services vor satisface nevoile clientilor la fel de rapid si simplu ca si creditul doar cu buletinul.

Peste 500.000 de clienti in doi ani

Serviciul "credit doar cu buletinul" are peste 550.000 de clienti, la numai doi ani de la lansarea pe piata romaneasca. Acesta si-a adus o contributie definitorie in cresterea nivelului de confort al romanilor care altfel nu puteau achizitiona pro­duse electronice, electrocasnice sau IT&C, se mai arata in co­municatul transmis de retailer.
Odata cu disparitia acestui sistem de creditare, vor inceta sa mai fie difuzate renumitele spoturi "Credit doar cu Buletinul".