Semnarea contractului intre Consiliul Judetean Dolj si firma HALCROW ROMÂNIA SRL, castigatoarea licitatiei pentru realizarea masterplanului de amenajare a zonei Aeroportului Craiova, s-a amanat, dupa ce una dintre firmele care au depus oferte a facut contestatie.
La licitatia organizata luna trecuta de Consiliul Judetean Dolj pentru atribuirea contractului de consultanta si de realizare a studiului de fezabilitate pentru viitoarea zona a aeroportului craiovean au solicitat documentatia 18 firme, dar numai opt au depus si oferte pentru realizarea masterplanului. Este vorba despre REALTIME IMOBILIAR SRL, PM GROUP LTD., YRM ROMÂNIA&CEE SRL, IBERINSA ROMÂNIA SA, HALCROW ROMÂNIA SRL, HOCHTIEF AIRPORT, IPTANA SA si RAMBOLL ROMÂNIA SRL. Suma alocata pentru realizarea masterplanului a fost de aproape 1.995.798 de lei, fara TVA.
Cu ocazia studierii documentelor de calificare, comisia de licitatii a respins ca inacceptabila oferta firmei YRM ROMÂNIA&CEE SRL, pe motiv ca nu indeplinea conditiile de participare la licitatie, intrucat iesise pe pierdere in 2007. Dupa studierea celorlalte sapte oferte - incluzand atat propunerile tehnice, cat si pe cele financiare -, comisia a declarat castigatoare compania HALCROW ROMÂNIA, care a intrunit punctajul maxim. Oferta acestei firme a fost de 1.320.000 de lei, fara TVA (1.580.320 de lei, cu TVA).

Semnarea contractului, amanata

Contractul intre firma castigatoare si Consiliul Judetean Dolj putea fi semnat chiar saptamana aceasta. Nu se va intampla insa asa, din cauza ca firma descalificata a contestat licitatia. "Contestatia, pe care noi o consideram neintemeiata, a fost depusa in chiar ultima zi a perioadei de contestatii. Drept urmare, semnarea contractului si, deci, realizarea masterplanului se vor amana pana dupa solutionarea contestatiei", a declarat vicepresedintele economic al Consiliului Judetean Dolj, dr. Dan Mogos.