Directorul CE Craiova, Constantin Balasoiu, a fost numit la timona acestor unitati, care vor intra cat de curand in componenta gigantului Electra. Legea societatilor comerciale a fost modificata pentru ca procesele sa nu mai poata bloca infiintarea Electra la instanta.

Directorul general al Complexului Energetic (CE) Craiova, Constantin Balasoiu, a fost numit recent presedinte al Consiliilor de Administratie (CA) al societatilor similare de la Turceni si Rovinari. De asemenea, Balasoiu este presedinte al CA si la Nuclearelectrica SA.
"Aceasta numire face parte din procesul de infiintare a companiei de stat Electra SA, care va ingloba complexurile energetice de la Turceni, Rovinari si Craiova, precum si Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu JIu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO). Noi speram ca pana la sfarsitul lui 2010 procesul de infiintare a Electra sa fie finalizat", a spus Constantin Balasoiu. Procesul de infiintare a gigantului energetic de stat a intampinat nenumarate obstacole in ultima perioada. Fondul Proprietatea (FP), care este actionar la Nuclearelectrica si cele trei complexuri energetice din Oltenia, diferite persoane fizice si sindicatele miniere au depus la instante actiuni de opozitie la fuziunea entitatilor ce aveau sa intre in componenta Electra. Procesele se afla in diferite stadii in prezent. Totusi, actiunile in instanta nu mai sunt de natura sa impiedice infiintarea Electra, spune Constantin Balasoiu: "Odata cu modificarea Legii nr. 31/1990, a societatilor comerciale, procesele nu mai pot bloca acest proces".
OUG nr. 90/2010 modifica art. 243 din Legea nr. 31/1990, astfel ca la alin. (3) se precizeaza ca "formularea unei opozitii (...) nu are ca efect suspendarea executarii fuziunii sau divizarii si nu impiedica realizarea fuziunii sau divizarii". FP contesta majorarile de capital de la CE Craiova, iar la Nuclearelectrica - procentul de actiuni dobandit initial.