Compania Plaza Centers, controlata de omul de afaceri israelian Mordechay Zisser, care detine si hotelul Radisson din Bucuresti, a pus pe "hold" cele opt proiecte pe care le detine pe piata locala, care implica investitii estimate la circa doua miliarde de euro, incluzand megaproiectul Dambovita Center, de pe platforma Casei Radio din centrul Capitalei.
"La ora actuala, nu ne ies cifrele din planul de afaceri pentru constructia unui centru comercial, motiv pentru care am oprit si constructia centrului comercial din Miercurea Ciuc.
Poate va trebui sa asteptam doi ani, dar veniturile potentiale din chirii la care renuntam ar putea fi compensate ulterior", a declarat pentru ZF Luc Ronsmans, country manager al Plaza Centers.
Compania a investit pana la ora actuala circa 250 de milioane de euro pe piata locala, pentru achizitia unei participatii de 75% in proiectul Dambovita Center si pentru terenuri in orasele Iasi, Timisoara, Slatina, Hunedoara, Miercurea Ciuc, Constanta, Targu Mures si Iasi. Aceste proiecte nu aduc in prezent venituri, dar nici nu genereaza alte cheltuieli semnificative, tinand cont ca au fost cumparate din fonduri proprii.