Mediafax.ro informeaza: Sorin Enache a fost desemnat sa conduca Realitatea, sub autoritatea Rovigo
Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca Sorin Enache este persoana desemnata sa conduca Realitatea Media, el desfasurandu-si activitatea strict sub autoritatea Rovigo, dupa ce contractul de management cu Asesoft a fost denuntat.
Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a anuntat, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, denuntarea contractului cu Asesoft International, fapt pentru care, incepand de joi, compania condusa de Sebastian Ghita nu mai administreaza Realitatea TV.
Intrebat de MEDIAFAX cine va manageria in continuare Realitatea Media, Elan Schwartzenberg, proprietarul companiei, a spus: "Reorganizarea judiciara presupune ca societatea este condusa de o persoana desemnata de firma, iar noi l-am ales pe Sorin Enache; el trebuie sa-si desfasoare activitatea strict si numai sub autoritatea justitiei, care, in acest caz, este reprezentata de Rovigo/Avocat Deleanu". De-a lungul timpului, Sorin Enache a ocupat diferite functii de conducere in grupul Realitatea, inclusiv cea de director general al Realitatea TV.
Totodata, Elan Schwartzenberg a precizat ca, din acest moment, veniturile din publicitate ale statiei Realitatea TV vor intra in conturile Realitatea Media si nu ale Asesoft.
"Realitatea Media vinde publicitate prin Media Consulta/Mihai Craiu si, din acest moment, veniturile trebuie conform legii sa intre in contul Realitatea si nu ca pana acum in Asesoft", a explicat Elan Schwartzenberg.
In ceea ce priveste banii pe care Asesoft i-a investit in Realitatea Media, Schwartzenberg a spus: "Contractul specifica ca orice suma peste 5.000.000 euro se datoreaza managementului defectuos... drept care nu se recupereaza. Suma de baza de 5.000.000 euro se poate recupera peste 5 ani, dar, in cazul intreruperii contractului din culpa Asesoft, se pierd si acesti bani. Oricum, din ce am vazut in hartiile contabile, se pare ca, in ultimele luni, Asesoft nu a investit nici un ban in afara celor colectati din piata de Mihai Craiu/Media Consulta, varsati direct in contul Asesoft si de acolo platiti doar unde considerau cei din Ploiesti... (bazele companiei Asesoft s-au pus in Ploiesti, n.r.)".