Coca-Cola HBC va transfera liniile de productie ale fabricii din Iasi in Republica Moldova si productia din Floreni, judetul Suceava, la unitatea invecinata, din Poiana Negri, a anuntat, joi, compania.
"Ca urmare a evaluarilor periodice de activitate si infrastructura, in conditiile in care fabrica Iasi produce cu preponderenta pentru Republica Moldova, compania a luat decizia transferarii capacitatii de productie din Iasi in Republica Moldova. Depozitul din Iasi va fi reorganizat si va functiona ca Centru de Distributie in cadrul infrastructurii existente, iar operatiunile noastre de vanzari, financiar, marketing si resurse umane isi vor continua activitatea in Iasi. Activitatile de productie din Floreni se vor transfera la fabrica invecinata din Poiana Negri, pregatita in acest sens printr-un program extensiv de investitii", se arata intr-un comunicat al Coca-Cola HBC.
Masurile vor duce la intarirea planurilor de crestere pe termen lung din cele doua piete, conform sursei citate.
Celor 75 de angajati afectati de consolidarea afacerilor li se vor oferi pozitiile vacante disponibile in companie, iar cele 32 de persoane care deservesc depozitul pot opta pentru noi locuri de munca la contractorul care va opera centrul de distributie.
"La sfarsitul perioadei de 60 de zile toti angajatii implicati in consolidare vor primi pachete compensatorii care exced cerintele legale, cu o valoare intre 7 si 10 salarii. Noul mod de operare va fi functional incepand cu noiembrie 2009. Toate livrarile si serviciile vor continua normal pe parcursul procesului de consolidare", se mai spune in comunicat.
Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) Romania face parte din compania elena HBC, cel mai mare imbuteliator de produse Coca-Cola din Europa.
Volumul vanzarilor Coca-Cola HBC in Romania a scazut, in trimestrul al doilea al acestui an, cu aproximativ 5%, din cauza efectelor recesiunii si scaderii cheltuielilor de consum.
Vanzarile celui mai mare imbuteliator de produse Coca-Cola din Europa au scazut, pe pietele emergente - inclusiv Romania - cu 8%, la 1,236 miliarde euro, de la 1,343 miliarde euro in prima jumatate a anului trecut.
Profitul operational obtinut de companie pe pietele emergente a urcat, in primul semestru, cu 4%, la 124,7 milioane euro, de la 119,5 milioane euro in primele sase luni din 2008.