Cei care conduc CNSLR Fratia au anuntat ca sint dispusi sa renunte la mai multe functii de conducere din viitoarea Confederatie Generala a Muncii de dragul fuziunii celor patru mari confederatii sindicale - CSDR, Meridian, BNS si organizatia deja amintita. Toate confederatiile au aprobat " infratirea", dar cei de la CSDR au propus ca fuziunea propriu-zisa sa aiba loc abia in primavara anului viitor. Din acest motiv Liviu Luca, omul din spatele CNSLR Fratia, a promis ca se va ocupa personal de finalizarea negocierilor purtate pe marginea impartirii functiilor.

"Pentru ca lucrurile sa mearga repede si la 1 decembrie a acestui an sa se nasca Confederatia Generala a Muncii, CNSLR Fratia este dispusa sa renunte la o parte din functiile de conducere pe care le-a obtinut la negocierea initiala. Cei de la CSDR erau nemultumiti de numarul de 'fotolii' pe care l-a primit", a precizat presedintele local al CNSLR Fratia, Stefan Frunza.

Liderul de sindicat ne-a mai spus si ca discutiile pe aceasta tema au fost purtate in cadrul Biroului Operativ al Uniunii Federative Atlas. Stefan Frunza ne-a mai spus si ca, dupa ce va avea loc fuziunea, va fi nevoie de cel putin 9 luni pentru ca procesul sa fie finalizat in totalitate. "La nivel local va fi cel mai greu din acest punct de vedere", a completat acelasi sindicalist.