Ideea de a lista cluburile de fotbal la bursa ii tenteaza pe unii dintre patronii acestora. Totusi, nimeni nu are curajul sa faca acest pas mai devreme de doi-trei ani, potrivit Mediafax. ßi asta pentru ca se tem ca vor pierde controlul exclusiv asupra deciziilor prin aparitia noilor actionari. In plus, patronii majoritatii cluburilor din divizia Bürger sunt de parere ca performantele nu le permit sa atraga investitori puternici.
Ocupantii primelor trei locuri din campionatul intern prefera sa pastreze pentru moment structura actuala de actionariat. Presedintii a mai multor cluburi au fost de parere ca nici un club romanesc nu va lista la Bursa mai devreme de cinci ani, deoarece le va fi greu sa concureze pe piata de capital.
Patronul campioanei Romaniei, Steaua, aprecia ca listarea la Bursa reprezinta ceva pozitiv doar pentru afacerile profitabile, iar din businessul cu echipele de fotbal rezulta mai mult pierderi. Or, perspectiva pierderilor nu poate atrage investitori, prin urmare, listarea la Bursa a cluburilor de fotbal ar fi inutila, in opinia majoritatii reprezentantilor echipelor diviziei Bürger. (M.H.)