"Se pare ca Galatiul este orasul tututor posibilitatilor si orice persoana cu spirit antreprenorial poate sa puna in practica oricunde si oricand ideile novatoare" . Asa incepe sesizarea facuta de Corina L., nemultumita de faptul ca in mijlocul cartierului ANL din zona Garii, pe locurile special amenajate pentru parcarea masinilor, a aparut un chiosc "care se vrea punct de desfacere de marfuri agroalimentare".

Mai mult, femeia reclama faptul ca din cauza chioscului locuitorii blocurilor din zona respectiva nu au unde sa-si parcheze masinile. "Noi nu am cerut asa ceva, dar se pare ca, daca cunosti pe cine trebuie, unde trebuie, poti sa amplasezi unde vrei un punct nou de lucru. Asa ca noi, toti cetatenii blocului, nu mai ne putem parca masinile ca si pana acum, ci va trebui sa le ducem mai departe, loc de unde nu le mai putem observa...", se arata in sesizarea trimisa de Corina L.

Contactat telefonic, Emil Popa, directorul Administratiei Pietelor Agroalimentare (APA), a explicat ca motivul pentru care s-a decis amplasarea chioscului in zona blocurilor ANL a fost infiintarea unei piete volante. "Vrem sa dezvoltam o samanta de piata atat in cartierul ANL din zona Garii, cat si in cartierul 'Dimitrie Cantemir', unde nu au fost prevazute piete", ne-a precizat Emil Popa.

Cat despre locul in care a fost amenajat acel mini-magazin, directorul APA a spus ca o sa gaseasca o alta locatie, cu toate ca este greu pentru ca zona respectiva nu a fost prevazuta cu o piata. "Se afla acolo de cand l-au descarcat angajatii. O sa-l intoarcem, insa nu avem unde sa-l punem pentru ca nu e prevazuta o piata acolo", a mai spus Emil Popa.