Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat dupa intalnirea avuta in SUA cu directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, ca, in opinia sa, discutiile despre un nou imprumut cu FMI sunt premature, subiectul putand fi dezbatut numai din 2011.
"Eu stiu ca orice discutie de acest fel este prematura inainte de inchiderea actualului acord de imprumut cu FMI si Comisia Europeana. De asemenea, cred ca delegatia FMI are un mandat relativ limitat in acest moment si cred ca acest subiect va putea fi discutat numai anul viitor, in functie de evolutiile economice interne si externe", a declarat Geoana, pentru Mediafax.
El a precizat ca subiectul unui nou imprumut nu a fost ridicat din partea FMI in discutia pe care a purtat-o, in SUA, cu directorul Fondului, Dominique Strauss-Kahn.
De asemenea, Geoana a mai spus ca in cadrul intalnirii a pledat pentru continuarea relatiei cu FMI, CE si BM, chiar si in absenta unui nou acord de imprumut.
"Am pledat pentru continuarea relatiei cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, chiar si in absenta unui nou imprumut. O relatie structurata cu aceste institutii va putea permite recladirea increderii investitorilor interni si externi in economia romaneasca", a precizat Geoana.

Probleme de credibilitate

El a aratat ca problema credibilitatii este una importanta, precizand ca ezitarile de care a dat dovada Guvernul de la Bucuresti, prin solutiile adoptate, a creat o "senzatie de incertitudine".
"Credibilitatea si predictibilitatea sunt doua elemente importante atunci cand e vorba de piete si de relansare economica", a spus Geoana.
Presedintele Senatului a mentionat ca i-a prezentat directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, situatia politica, economica si sociala din Romania, in contextul vizitei delegatiei FMI, CE si BM la Bucuresti, inclusiv problemele create de inundatiile care au condus la dificultati suplimentare si la pierderi importante umane si materiale.