Inpolitics dezvaluie culisele demisiei lui Turcescu de la Realitatea.
In cazul demisiei lui Robert Turcescu din trustul lui Vantu, adevaratul motiv poate fi depistat daca se aplica sfatul celebru dat lui Woodward si Bernestein in scandalul Watergate: "banii sunt cheia" ("The money is the key to this thing").
Si tot asa se poate decripta si declaratia lui Turcescu, potrivit careia plecarea lui va insemna inchiderea Realitatii FM, chiar daca bosii trustului dezmint categoric.
Povestea, asa cum ne-au soptit-o surse bine informate, dateaza de mai multe luni: Robert Turcescu a rezistat pe scaunul de sef al postului de radio amintit, chiar daca era in dizgratie profunda in cadrul trustului, dintr-un singur motiv. Mai precis, prin relatiile cu anumiti potentati, in special din zona puterii actuale, el reusea sa aduca, lunar, banii necesari platii angajatilor, care isi luau banii regulat atunci cand restul oamenilor lui Vantu nu o facea. Un compromis pe care mai-marii trustului au fost nevoiti sa il faca, din lipsa de alternative. Din nefericire, in ultima perioada, escaladarea conflictului dintre Basescu si Vantu a facut, se pare, ca ura acestuia, transmisa PDL, fata de trust sa fie mai mare decat simpatia fata de jurnalistul amintit, asa ca robinetul cu bani s-a cam inchis. Iar Turcescu a pierdut singura modalitate de a se mai mentine pe scaunul de sef al Realitatea FM. El nu a mintit, prin declaratia data Hotnews privind inchiderea postului decat, cel mult partial, in sensul ca bosii trustului ar putea gasi o metoda sa prelungeasca agonia postului, dar pretul va fi reprezentat de reduceri dramatice de lefuri si posturi.