Procesul de preluare a firmei de curierat Cargus International de catre Deutsche Post, prin intermediul companiei de curierat si logistica DHL International Romania, a fost finalizat, a anuntat, miercuri, compania. "Aceasta achizitie reprezinta cea mai mare tranzactie pe piata interna de curierat care va permite atat DHL, cat si Cargus, sa castige cota de piata si sa-si imbunatateasca serviciile, prin intermediul celei mai mari retele pentru curierat intern si international", a declarat, intr-un comunicat, Gian Sharp, Managing Director al DHL International Romania. Deutsche Post, grup multinational care ofera servicii postale, expres, logistica si financiare, a preluat Cargus in luna aprilie, prin intermediul firmei DHL International Romania, valoarea tranzactiei fiind de circa 50 de milioane de euro, potrivit unor surse din piata de profil. In luna septembrie, preluarea Cargus a fost autorizata de Consiliul Concurentei.
Achizitia Cargus face parte din strategia DHL International Romania de a ramane primul jucator pe piata locala de curierat expres. Negocierile dintre cele doua companii au inceput in 2006, cand DHL a abordat pentru prima data Cargus.
Conform acordului incheiat, cele doua companii vor continua sa opereze ca entitati separate, pastrandu-si angajatii, marcile si tipurile de servicii. Gian Sharp va conduce noua echipa comuna de management, iar Augustin Plesea, care a ocupat functia de presedinte in cadrul Cargus, isi va pastra pozitia in echipa de management, in calitate de consilier general.
Cargus International este prezenta pe piata serviciilor postale si cea de transport de marfa. Compania nu detine drept de control asupra altor agenti economici.
Cargus este prima compania privata de curierat din Romania. In cei 17 ani de activitate, firma a dezvoltat o retea cu peste 90 de birouri si centre de expeditie si opereaza o flota comerciala cu peste 600 de unitati.
In Romania, Deutsche Post este prezent prin trei firme, respectiv DHL International Romania, DHL Logistics si Excel Delamode Logistics.