Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu va percepe, in luna decembrie, comisioane pentru tranzactiile de cumparare de actiuni si obligatiuni intermediate de firmele de brokeraj, decizia fiind adoptata sambata de actionarii societatii, potrivit presedintelui firmei de brokeraj Elda Invest, Adrian Manaila.
Pe sectiunea principala (Regular) a pietei de actiuni de la Bursa, comisionul pentru tranzactiile de cumparare este de 0,14%, iar cel pentru operatiunile de vanzare este de 0,06%. In cazul transferurilor cu obligatiuni, atat la cumparare, cat si la vanzare, comisionul este acelasi, de 0,027% din valoarea tranzactiilor. Comisioanele sunt platite de companiile de brokeraj care intermediaza operatiuni la BVB.
O alta decizie adoptata de actionarii BVB se refera la mentinerea, si pentru primul trimestru al anului viitor, a facilitatii de a nu plati comisioane pentru tranzactiile cu instrumente financiare derivate. BVB a lansat, in luna septembrie, operatiuni cu derivate pe indicele BET, calculat pe baza evolutiei celor mai lichide zece companii, si pe indicele BET-FI, care urmareste evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF).