Cursuri de calificare platite si burse pentru studentii Facultatii de Nave. Acestea sunt atuurile de care se foloseste Santierul Naval Galati pentru a atrage cati mai multi angajati, in conditiile in care societatea se confrunta in prezent cu un deficit de personal in urma plecarii a circa 500 de muncitori. Anuntul a fost facut de directorul Gelu Stan, dupa ce, in cadrul simpozionului organizat cu prilejul "Saptamanii Santierelor Navale in Europa", majoritatea celor 150 de elevi si studenti prezenti la eveniment s-au aratat mai mult interesati de banii pe care ar putea sa-i castige urmand o cariera in domeniul naval, decat de meseria pe care o vor avea.

Astfel, in acest an Damen va pregati in centrul de formare profesionala pe care il detine circa 480 de tineri care au absolvit fie Grupul Scolar "Radu Negru", fie Liceul Tehnic "Traian Vuia". "Pe parcursul pregatirii, tinerii participanti vor primi 600 de lei, iar dupa finalizarea cursurilor acestia vor fi angajati pe un salariu de 900 de lei, cu posibilitate de crestere", a declarat Gelu Stan.

De asemenea, pentru a-i atrage pe tinerii care studiaza in domeniul naval la o facultate din Galati, directorul de la Damen ne-a spus ca va acorda, incepand cu urmatorul an universitar, 12 burse de studiu in valoare de 150 de euro pentru studentii din anii III si IV de studiu. "Deocamdata ne-am orientat spre studentii Facultatii de Nave, insa, deoarece la simpozionul organizat luni au fost prezenti si ingineri de la Facultatea de Mecanica, ne vom gandi sa ne adresam si acestora. Cei mai buni 10-12 studenti care vor fi selectati pentru burse vor avea acces liber in Damen, iar la sfarsitul studiilor vor fi obligati sa se angajeze in santier. Daca vor alege un alt job, atunci vor fi nevoiti sa restituie bursa. Ei vor fi angajati pe perioada nedeterminata si timp de cinci ani trebuie sa munceasca la Damen", a explicat Gelu Stan.