b365.realitatea.net informeaza : Oprescu a inaugurat Pasajul Basarab cu majorete sexy, fanfara si motociclisti.
Sorin Oprescu nu a taiat panglica la Pasajul Basarab, precum alti predecesori. A facut insa mult mai mult in materie de fast. Au fost comandate jocuri puzzle cu pasajul Basarab, umbrele si sepci, toate imprimate cu logo-ul noii lucrari. Edilul a avut grija sa reaminteasca si istoricul lucrarii printr-o placuta inscriptionata "Inceput de Basescu si finalizat de Oprescu". Inaugurarea a dat si emotii celor prezenti. Podul hobanat a vibrat sub picioarele celor prezenti la trecerea politistilor calare.
Municipalitatea nu a facut deloc economie cand a organizat evenimentul de inaugurare a Pasajului Basarab. Sutele de bucuresteni care au vizitat sambata dimineata pasajul, deschis doar pentru pietoni, au avut parte de mult fast. De la jocuri puzzle, umbrele si sepci imprimate cu logo-ul Pasajul Basarab pana la defilari cu motociclete, masini tunate, pompieri sau politisti calare. De altfel, Primaria Capitalei a organizat un intreg eveniment pentru inaugurarea pasajului si l-au intitulat Bucharest Summer Parade.
Startul l-au dat motocicletele Harley-Davidson, urmate de masini tunate si cele retro. Au defilat pe pod si Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara Ploiesti si Fanfara Jandarmeriei.
Podul hobanat a vibrat la trecerea politistilor calare
Atractia evenimentului au fost insa zecile de majorete imbracate sumar. Cu "Fetite dulci din Bucuresti" rasunand din boxele instalate pe pasaj si insotite de aplauzele primarului general si ale publicului, tinerele imbracate in politiste, asistente medicale, cameriste sau in costume militare au inaugurat noul pasaj.
"Fetitele dulci" au fost urmate de Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunarii si Mugurel de Prahova, de micutii de la Palatul Copiilor si in final de masinile Jandarmeriei, Pompierilor si de reprezentanti ai Politiei calare. Finalul paradei a dat emotii celor aflati pe pasaj. Trapul cailor a facut podul hobanat sa vibreze. "Vi se pare. E doar o senzatie", le-a raspuns Oprescu celor ingrijorati de vibratiile podului.
Bucharest Summer Parade a continuat cu un concert sustinut de Horia Brenciu in parcarea unui complex comercial din zona.
Sambata, la ora 21.00, Oprescu, se va intalni pe pasaj cu constructorii si cu echipa Primariei Capitalei, care a lucrat la acest proiect.
Podul Basarab va fi deschis publicului pe parcursul intregii zile. Accesul pietonilor pe Pasajul Basarab se face numai din rampele de pe Șoseaua Nicolae Titulescu si Bulevardul Vasile Milea si va fi permis numai pe sensul dinspre Șoseaua Nicolae Titulescu spre Bulevardul Vasile Milea.
Pasajul Basarab se deschide si pentru autoturisme duminica de la ora 6.00.

Inspectoratul de Stat in Constructii: Inaugurarea Pasajul Basarab este ilegala

Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii spun ca inaugurarea Pasajului Basarab este ilegala intrucat nu a avut loc receptia finala a lucrarii. De cealalta parte, Primaria Generala ii acuza pe reprezentantii ISC ca dezinformeaza opinia publica si creeaza panica in randul bucurestenilor. "Receptia finala a lucrarilor va avea loc dupa finalizarea statiei intermodale cu lifturile, trotuarele si scarile rulante. Inaugurarea pasajului este perfect legala", a declarat Sorin Oprescu la inaugurarea pasajului.

Tramvaiul 34 circula pe Pasajul Basarab, de duminica

Tramvaiele liniei 34 vor circula pe traseul actual intre Calea Vitan si Bulevardul Banu Manta, apoi pe un traseu prelungit pe Şoseaua Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab, Şoseaua Orhideelor, Bulevardul Vasile Milea, Bulevardul Timisoara, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea, pana la terminalul "Ghencea", a precizat RATB intr-un comunicat de presa.
Tramvaiul nu va opri insa si la statia de pe podul hobanat deoarece aceasta nu este finalizata deocamdata.
Pasajul rutier denivelat face legatura intre Bulevardul Nicolae Titulescu, Şoseaua Orhideelor, Podul Grozavesti si Bulevardul Vasile Milea. Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1450 m, din care 117 m Podul pe Arce peste raul Dambovita, iar 340 m Podul Hobanat peste zona Garii de Nord. La acestea se adauga bretelele de acces la pasaj de 1126 m lungime si rampele de acces de 1250 m.

Ce inseamna Pasajul Basarab

- Cel mai lung pod hobanat din Romania - 360 m
- Cel mai lat pod hobanat urban din Europa - 43.3 m in zona statiei de tramvai peste CF (2 sensuri circulatie auto a cate 2 benzi fiecare+cale dubla tramvai+2 statii tramvai)
- Cel mai lung pasaj rutier din Bucuresti - 1,9 km
- Inaltimea pilonilor centrali - 80 m
- Cel mai mare punct intermodal din Romania, reunind in acelasi loc linie de tramvai pe pod, 3 linii de tramvai sub pod, linii de autobuz si troleibuz, linii de metrou, 2 gari de cale ferata la care se adauga spatii special amenajate pentru taxiuri si 2 autogari pentru transport intern si international.