Bombardier Transportation ar putea incheia pana la sfarsitul anului un parteneriat cu unul din producatorii romani de material rulant pentru dezvoltarea unor proiecte, a declarat, miercuri, Jean Berge, vicepresedintele companiei pentru Europa de Sud-Est si Romania. In baza acordului, compania ar putea produce trenuri intercity, regionale, vagoane de calatori, tramvaie, dar si metrouri pentru piata romaneasca si din regiune. Berge nu a precizat companiile vizate, insa singurii producatori locali de material rulant pentru traficul de calatori sunt Remar Pascani si Astra Vagoane Arad. El a adaugat ca Bombardier Transportation ar putea participa la licitatia pentru linia de mare viteza Constanta-Budapesta, pentru a livra material rulant.
De asemenea, reprezentantul companiei a spus ca, cel mai probabil, licitatia pentru achizitia de tramvaie in Bucuresti va fi organizata in cursul anului viitor, fara sa precizeze data exacta. Berge a mentionat insa ca licitatia pentru achizitia tramvaielor din Timisoara si Arad va avea loc inaintea celei din Capitala.
Bombardier Transportation a anuntat in luna mai ca intentioneaza sa vanda in Romania tramvaie de tip Flexity Outlook de aproximativ 300 de milioane de euro, pentru municipalitatile din Bucuresti, Arad, Iasi si Timisoara.
Compania, reprezentand o divizie a grupului canadian Bombardier inregistrata in Germania, activeaza pe piata romaneasca din anul 1996 si a livrat din 2000 si pana in prezent companiei Metrorex 260 de vagoane de metrou, precum si trei sisteme de semnalizare, in valoare totala de 300 de milioane de euro.