De-a lungul timpului, BMW a devenit un nume recunoscut in randul pasionatilor de automobile. Astfel, modelele constructorului bavarez sunt, in general, motiv de mandrie pentru posesorii lor. Unul dintre modelele sport lansate recent de BMW este Z4 M, o masina care pune la dispozitia soferului 343 CP.
Disponibil in variantele roadster si coupe, BMW Z4 M este o masina care se adreseaza in principal persoanelor cu un temperament extrem de sportiv. "Target-group-ul modelului BMW Z4 M Roadster este reprezentat de persoanele cu putere financiara mare, doritori de un roadster classic, cu un temperament extrem de sportiv", a declarat Cristian Filculescu, consultant de vanzari la Oltenia Motors, dealer BMW pe Oltenia.
Cu capota alungita, pozitia scaunului soferului mai in spate si caroseria pusa la punct, noul model Z4, disponibil in opt variante de culori, reprezinta o abordare moderna a designului clasicului roadster. Unul dintre detaliile care au cunoscut modificari sunt prizele de aer mai largi, care sporesc agresivitatea botului masinii, ca si farurile din spate. In ceea ce priveste interiorul, designerii firmei au urmat regulile clasice. "Z4 M Roadster este caracterizat prin simplitate, ergonomie si sportivitate, bordul sau fiind unul tipic", a adaugat Filculescu.
Motorul - un tur de forta din punct de vedere tehnic
In ultimii doi ani, BMW a reusit sa-si confirme statutul de producator al celor mai performante motoare pentru autovehicule, reusind sa obtina de doua ori consecutiv titlul de "Motorul Anului" cu performantul V10, care echipeaza bolizii BMW M5 si BMW M6. Motorul de 3 litri care echipeaza BMW M3 si noul BMW Z4 M Roadster a castigat, pentru a sasea oara consecutiv, premiul "Cel Mai Bun Motor de 3 litri".
Potrivit BMW Magazin, una dintre atractiile irezistibile ale modelului Z4 M consta in montarea unui motor puternic (343 CP/252 kW) intr-o masina usoara (1.420 kg). Sub capota modelului Z4 Roadster de afla motorul cu sase cilindri in linie, cu patru supape pe cilindru, care propulseaza automobilul de la 0 la 100 km/h in cinci secunde (viteza maxima, limitata electronic, este de 250 km/h). "Vorbim de o masina de emotie, supersport, alternativa la modelele Porsche Cayman S si Mercedes SLK 55 AMG", a mai spus Cristian Filculescu.
O bijuterie de 49.900 de euro CIP
Servodirectia modelului M Roadster revine sistemului hidraulic pinion-cremaliera, care permite viteze mai rapide de virare si ofera un feed-back mai mare al drumului. Transmisia cu sase trepte este manuala.
Pentru un mai mare control al stabilitatii masinii, sistemului dinamic de control al stabilitatii (DSC) i-au fost adaugate functii precum controlul dinamic al tractiunii, asistenta la pornire si o tehnologie care usuca discurile de frana pe timp de ploaie.
Bijuteria semnata BMW poate fi achizitionata pentru un minimum de 49.900 de euro (pret CIP), costul ei urcand pana la 65.000 de euro (pret CIP).
Date tehnice ale modelului Z4 M Roadster
Motor - sase cilindri
Cilindree - 3.246 cc
Putere - 343CP/252 kW
Cuplu - 365 Nm
Consum oras - 18,2 l la 100 km
Consum extern - 8,6 l la 100 km
Consum mediu - 12,1 l la 100 km
Acceleratie 0-100 km/h - 5 secunde