Incepand de la 1 ianuarie 2008, impozitul pe care vor fi nevoiti sa-l plateasca trimestrial microintreprinderile va creste de la 2 la 2,5% din cifra de afaceri inregistrata, acesta urmand sa ajunga la 3% incepand de anul viitor.

Potrivit declaratiei purtatorului de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ), George Marinescu, incepand din acest an impozitul pe care il vor plati microintreprinderile va fi 2,5% din cifra de afaceri inregistrata trimestrial, fata de 2% cat era pana la data de 1 ianuarie 2008.

Potrivit aceleiasi surse, incepand de anul viitor cuantumul impozitului va creste de la 2,5 la 3%, conform prevederilor Codului Fiscal. Purtatorul de cuvant al DGFPJ ne-a mai declarat ca la nivelul judetului isi desfasoara activitatea aproximativ 10.000 de agenti economici care se incadreaza in categoria microintreprinderilor potrivit legislatiei fiscale. "Microintreprinderea este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ un numar de patru conditii la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent. Conditiile sunt realizarea de venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 50% din veniturile totale, sa aiba intre 1 si 9 salariati inclusiv, sa realizeze venituri care nu depasesc echivalentul in lei a 100.000 de euro, iar capitalul social sa fie detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale sau institutiile publice", a precizat George Marinescu.

In cazul in care nu mai indeplinesc cele patru conditii cumulative, microintreprinderile trebuie sa depuna, in termen de 30 de zile, la Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului, o declaratie de mentiuni prin care sa anunte modificarea tipului de impozit datorat statului. "Conform dispozitiilor Codului Fiscal, microintreprinderile platitoare de impozit pe venit nu mai aplica acest sistem de impunere incepand cu anul fiscal urmator anului in care nu mai indeplinesc conditiile", a mai precizat George Marinescu.