Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu a anuntat marti, 21 iulie 2009, intr-o conferinta de presa ca "Autoritatea pentru management din MTI si cele doua unitati de implementare, din CNADNR si din CFR, au finalizat procedurile de auditare, toate documentele fiind trimise catre UE, raspunsurile fiind favorabile."
"Este mare pacat ca acest lucru se intampla dupa 2 ani. Cred ca in anul 2007, pe vremea aceasta, ar fi putut sa fie finalizate aceste auditari. Nu s-a dorit, sau nu s-au ocupat cum trebuie, sau nu au dorit sa raspunda la cererile UE cei care conduceau ministerul pe vremea aceea, din acest motiv avem o foarte mare intarziere. Noi am inceput lucrul pentru rezolvarea acestor probleme undeva in ianuarie si iata ca in 6 luni am rezolvat problema legata de inceperea folosirii banilor nerambursabili de la UE", a declarat Radu Berceanu.
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii a precizat totodata ca reprezentantii Comisiei Europene au aprobat finantarea din partea UE pentru primele doua proiecte majore in domeniul infrastructurii rutiere: autostrada Cernavoda - Constanta si Centura Constanta.
Contributia nerambursabila de la Uniunea Europeana pentru sectiunea de autostrada Cernavoda -Constanta este de aproximativ 71 mil euro, valoarea totala a proiectului fiind de aproximativ 414 milioane euro. Contributia nerambursabila de la Uniunea Europeana pentru Centura Constanta este de 53 mil euro, valoarea proiectului fiind in jur de 191,5 milioane euro.