Banca Comerciala Romana (BCR) preia, incepand de ieri, logoul bancii-mama pentru a arata apartenenta bancii romanesti la grupul financiar austriac Erste, se arata intr-un comunicat al bancii. Noul logo adopta elemente de identitate vizuala a grupului-mama, respectiv grafica si culorile grupului Erste.
Cea mai importanta schimbare adusa de noul logo consta in alaturarea cunoscutului "S" rosu la BCR, care reprezinta un simbol traditional al bancilor de economii si al Erste Bank.
Punctul rosu de deasupra "S"-ului este un simbol pentru economisire si reprezinta o moneda intrand intr-o cutie de economii. Se doreste astfel transformarea intregului sistem de functionare in ansamblul sau, astfel incat clientii sa simta imbunatatirile la nivelulul produselor si serviciilor, precum si atentia sporita la standarde europene.
BCR si-a pastrat insa numele ca urmare a notorietatii acesteia pe piata finaciara romaneasca, unde este usor de reperat si identificat.
Banca a demarat campania de schimbare a imaginii incepand de ieri, iar comunicarea se va face prin intermediul spoturilor de televiziune, al materialelor tiparite si al publicitatii din presa. Toate cardurile emise dupa aceasta data vor avea o noua grafica, iar noul portal de internet al BCR permite clientilor sa solicite carduri si credite. In partea a doua a lunii septembrie, banca va lansa pachete de servicii si produse asociate contului curent, precum carduri de debit, de credit, interogari de sold si retrageri gratuite de numerar de la bancomate, tranzactii online sau la telefon ori diverse plati.
Un nou centru de contact BCR va fi lansat odata cu noile facilitati ale contului curent, prin intermediul caruia clientii vor avea posibilitatea sa efectueze diferite operatii si sa beneficieze de asistenta specializata prin intermediul telefonului si al postei electronice.
BCR, membra a grupului Erste, este cea mai importanta institutie bancara din Romania, care gestioneaza active de peste 16 miliarde de euro. Banca are in prezent 520 de agentii in intreaga tara, emite 23 de tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 1.300 de bancomate si 11.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).