Pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) si-au aratat interesul investitori care detin active cuprinse intre 60 de miliarde de euro si aproape 1.000 de miliarde de euro. Una dintre bancile care si-a aratat interesul pentru privatizarea BCR este Deutsche Bank, cu active de peste 900 de miliarde de euro. Deutsche Bank este cea mai mare banca germana si are deja o reprezentanta in Romania.
Deutsche Bank si-a manifestat intentia de a prelua 61,8825% din actiunile BCR. Investitorii pot alege sa cumpere fie un pachet de 50% plus o actiune BCR, fie o participatie de 61,8825%.
O alta banca ce si-a exprimat interesul pentru preluarea BCR este BNP Paribas Franta, care are active de peste 905 miliarde de euro si care a achizitionat in Romania societatea de credite de consum Credisson. Un alt petitor al BCR este ABN AMRO Olanda, cu active de aproape 743 de miliarde de euro.
Printre cele 11 banci care au mai depus oferte se numara si Banco Comercial Portugues (Portugalia), Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen (Austria), KBC Belgia, Banca Nationala a Greciei, Fortis (banca belgiano-olandeza), Banca Intesa (Italia).