Senatorul Gheorghe Marcu a transmis un comunicat de presa: "Rezerva de aur a Romaniei, intre Cotroceni si BNR"

Opiniile exprimate pe subiectul rezervei nationale de aur, intre Administratia Prezidentiala si conducerea Bancii Nationale, au relevat un ridicat grad de "supunere" in fata dorintelor prezidentiale.
O simpla analiza a declaratiilor guvernatorului Mugur Isarescu, de-a lungul timpului, in legatura cu rezerva de aur, evidentiaza faptul ca Romania "are o rezerva mare", ca stam bine la acest capitol, comparativ cu alte state europene, ca nivelul acesteia este optim.
Toate acestea pana la vizita presedintelui Traian Basescu la Rosia Montana, unde a declarat ca Romania ar trebui sa-si creasca aceasta rezerva. Imediat dupa aceasta declaratie, Mugur Isarescu a spus ca va supune Consiliului de Administratie al bancii aceasta posibilitate.
Nu pot sa nu intreb in ce moment a atins nivelul optim aceasta rezerva si cand n-a mai fost ea suficienta si, mai ales, in functie de ce criterii se face aprecierea. Cele trasate de presedintele tarii? Oare acesta chiar se pricepe la toate?
Oricum, adevaratul scop al Bancii Nationale este altul decat conformarea cu "impreciziile" de la Cotroceni. Mai mult decat atat, mi-as dori ca in Consiliul de Administratie al BNR sa se rezolve probleme de substanta privind rolul si atributiile Bancii Nationale, stabilite prin lege si nu dorintele presedintelui manifestate intr-o vizita de popularitate la Rosia Montana.