Traian Basescu apare in doua filmulete electorale care circula pe Internet, in care ii parodiaza cu ajutorul unor actori pe Mircea Badea, realizatorul emisiunii "In gura presei" de la Antena 3 si pe Mihai Gadea si Valentin Stan, protagonistii emisiunii "Sinteza Zilei" difuzata de acelasi post de televiziune.
In filmuletul intitulat "Basescu in gura presei", care are o durata de 1 minut si 7 secunde, presedintele Basescu apare sprijinindu-se cu un cot de un televizor.
El spune: "Afara ploua". Apoi in cadru apare doar televizorul, iar un barbat care il interpreteaza pe Mircea Badea, comenteaza revoltat declaratia sefului statului, iar la un moment dat spune: "Eu asta vreau sa inteleaga toti telespectatorii: ca, daca noi schimbam acuma presedintele, n-o sa mai ploua niciodata, ever". In final, replica lui Badea "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" devine "Mintim Romania si asta ne ocupa tot timpul".
In cel de-al doilea filmulet, intitulat "Basescu vs Gadea&Stan", care dureaza 1 minut si 55 secunde, presedintele Basescu apare tot sprijinindu-se cu un cot pe un televizor, nu spune nimic, doar se uita la ecran. Apoi in cadru apare televizorul, in care doi barbati ii interpreteaza pe Mihai Gadea si Valentin Stan care comenteaza ceea ce se ascunde in spatele tacerii sefului statului. Cel care il interpreteaza pe Stan i se adreseaza colegului de emisiune cu formula "domnule Galmea".
In finalul ambelor filmulete, apare din nou presedintele - in primul, zambind, iar in celalalt cu o mimica nedumerita. Apoi, apare mesajul "Votati televizorul?", iar mai jos scrie "detalii pe www.televizorulpresedinte.ro". Site-ul respectiv contine mesajul "Voteaza, crede si nu cerceta!". "In calitate de televizor, cea mai de incredere sursa de informare a romanilor, vreau sa candidez la functia de presedinte al Romaniei", mai scrie pe site, iar ca programe electorale sunt doua link-uri ce trimit la paginile de web www.realitatea.net si www.antena3.ro.
Pe site apare un om care in loc de cap are un televizor pe al carui ecran ruleaza urmatoarele mesaje: "Vreau sa credeti si voi ce cred sefii mei", "Vreau ca aceasta criza financiara sa para a fi sfarsitul lumii", "Vreau sa credeti ca va vorbesc din suflet si ca nu e vorba de bani si de putere", "Vreau ca romanii sa fie cat mai dezamagiti de ei si de tara in care traiesc", "Vreau sa uitati de stirile bune, pentru ca relele fac rating", "Vreau sa stiti ca numai prin scandal si vaicareli putem iesi din aceasta criza", "Vreau ca politicienii care ma supara sa plateasca", "Vreau sa repet aceleasi stiri neplatite pana cand va vor intra in cap".
Mircea Badea a realizat, la Sinteza Zilei, o replica la parodia lansata de Basescu, punand cateva intrebari la care presedintele a refuzat sa raspunda pe parcursul mandatului sau.

Mihai Gadea nu vrea sa-l reclame in justitie pe Basescu

"Am comentat si in emisiunea de aseara si voi mai oferi si in seara aceasta o replica. Situatia frizeaza absurdul. Presedintele isi face clip electoral in care ironizeaza comentatori TV, ceea ce, probabil, este o premiera la nivel mondial. Nu isi poate imagina cineva ca Obama ar face asa ceva. Presedintele isi imagineaza ca el candideaza impotriva noastra. Ar trebui sa ii spuna cineva, un consilier, ca nu e asa. O sa mai dam o replica si in emisiunea din seara asta", a declarat Mihai Gadea, precizand ca nu intentioneaza sa depuna o plangere in justitie impotriva lui Traian Basescu.
De altfel, Basescu a inceput un adevarat razboi cu cele doua posturi de televiziune ale "mogulilor de presa", cum ii numeste presedintele pe cei doi patroni Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu. Mai mult, Traian Basescu declara in urma cu aproape o luna: "Nu va mai uitati la Realitatea si Antene. Va asigur ca veti vedea Romania altfel!".
Inca dinaintea inceperii campaniei electorale, Basescu a atacat constant "mogulii", aceasta fiind si o tema de promovare preferata de presedinte. Daca in urma cu cinci ani, in prima sa campanie electorala pentru presedintie, Traian Basescu avea cea mai mare parte a presei de partea sa, acum este evident conflictul deschis intre presedinte si media, in general.