500 de mii de lei sint blocati in conturile Directiei de Munca. Banii provin de la aproape 1.000 de parinti titulari ai alocatiilor copiilor lor, pe care insa nu le-au incasat de mai bine de doi ani. Realitatea este ca, daca timp de trei ani banii acestia nu sint ridicati, se intorc la bugetul Ministerului Muncii. Deci problema nu este a statului, ci a celor care par ca nu au nevoie de ei.

Autoritatile cred ca o parte dintre cei care nu-si ridica banii sint parinti plecati in strainatate la munca. Oricum, pentru cel putin 300 de persoane exista riscul de a pierde alocatiile, acestea fiind in pragul implinirii celor trei ani.

Parinti care nu vor banii statului!

"Avem in jur de 1.000 de persoane beneficiare de alocatii de stat, de alocatii complementare sau de sustinere care insa nu s-au prezentat sa-si ridice banii. Practic e vorba de 500 de mii de lei care stau in conturile noastre fara ca cineva sa se foloseasca de bani. Pe aceasta cale ii rugam pe acesti oameni sa vina si sa-si ridice drepturile banesti", ne-a spus directorul Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS), Niculina Olimpia Ralea.

Din aceeasi sursa am mai aflat ca "DMPS Galati, debitor", a publicat lista parintilor creditori atit pe site-ul Directiei, cit si la avizierul institutiei in speranta ca indemnul va fi auzit de cei in cauza.

"Am luat din baza de date pe toti aceia care figureaza drept creditori la noi. Am facut tot ce puteam face pentru ca acestia sa afle aceasta realitate. Exista insa o cale cit se poate de legala pentru cei care nu pot fi gasiti acasa, contul bancar in care institutia poate vira banii fara sa se mai ajunga la aceasta situatie", a conchis Niculina Olimpia Ralea.

Facem precizarea ca pentru judetul nostru DMPS plateste lunar in jur de 42.609 alocatii de stat pentru care s-a alocat numai in luna iulie suma de 3.175.283.