Daca pana acum creditele imobiliare erau "armele" cu care unitatile bancare ieseau la adunat clienti, in aceasta perioada depozitele bancare au trecut in prima linie de atac.

Dobanzile cat mai mari reprezinta instrumentul cu care bancile incearca sa-i convinga pe clienti ca economiile lor vor sta mai bine intr-un depozit bancar decat sub saltea. Cei care vor hotari sa-si lase banii in grija bancherilor, intr-un depozit in lei, se vor bucura de dobanzi cuprinse intre 3,5% la ABN Amro si 10% la Garanti Bank.

Daca se alege prima varianta, clientul trebuie sa dispuna de o suma minima de 7.000 de lei cu care va deschide contul. La Garanti Bank suma minima este de doar 200 de lei. CreditEurope Bank are o dobanda pentru prima luna de 8,5%, urmand ca in 12 luni sa creasca la 10%, la deschiderea depozitului fiind necesara suma de 300 de lei.

Un lucru foarte important este ca niciuna dintre ofertele prezentate nu are in vedere si plata unui comision de retragere.





5%, cea mai mare dobanda la depozitul in euro



Aceasta este oferta CreditEurope Bank. Este vorba despre depozitul care porneste cu dobanda de 4,5% pentru prima luna, la o suma minima depusa de 100 de euro. Dupa un an dobanda ajunge la 5%.

Cei care vor alege sa-si economiseasca banii la OTP Bank vor avea o dobanda de 3,75% la o luna. La depozitul pe un an de zile, dobanda este de 4,25%, banca necerand o suma minima la deschiderea contului.

Cei mai multi bani pe care clienul este obligat sa-i aiba la deschiderea unui depozit o cere ABN Amro, respectiv 3.000 de euro. In acest caz dobanda pentru prima luna este de 1,1%. La depozitul pe un an dobanda este de 1,3%.