O firma înfiintata de o familie din Craiova a ajuns sa fie cel mai mare producator de vata sanitara din România. Ajuns somer în 1992, Catalin Banica s-a apucat de afaceri. A ajuns în faliment, a vândut totul, inclusiv casa, si s-a mutat cu chirie. A luat-o de la capat, dar noua fabrica a ars. La a treia încercare a asigurat bunastarea familiei sale.  Gas Energocomplex SRL Craiova este singura firma din Banie si una dintre putinele din tara care produc vata medicinala. Firma fondata de familia craioveanului Catalin Banica are acum o cifra de afaceri de circa 1,5 milioane de euro, distribuind prin intermediari produse pentru angrosisti, inclusiv pentru marii retaileri care si-au facut loc pe piata locala: Real, Metro, Pic etc. Bumbacul este importat din Turcia. Dupa cum povesteste, Catalin Banica
s-a apucat de prima sa afacere în 1993, dupa ce el si sotia au ramas someri, parasind IIRUC Craiova. "Am înfiintat la început un mic atelier de confectii, în care lucram eu si sotia. Trei ani mai târziu, firma a intrat în faliment, una dintre cauzele majore fiind dobânzile bancare, care urcau spectaculos. Tin minte ca în numai doua luni dobânzile au crescut de la 30% la 120%. Am decis sa vindem totul si sa o luam de la capat. Doar masina si biblioteca nu le-am vândut. Am stat cu chirie patru ani, dar am reusit sa o luam de la început. Au fost vremuri foarte grele, erau timpuri în care nu aveam în casa decât bani pentru pâine". Din 1997, firma familiei Banica s-a apucat de comert. Productia de vata medicinala a fost o întâmplare, dupa cum a marturisit Catalin Banica. "Vindeam produse aflate la granita dintre farmacie si cosmetica, apoi cineva care îmi datora bani mi-a platit cu vata. Am vazut ca se cauta si m-am axat pe acest produs. Ulterior, am gasit o fabrica în nordul tarii, de la care am cumparat utilajele, si am dat drumul la productie. Am avut din nou ghinion. În 1999, fabrica a ars, asa ca am fost nevoiti sa o luam din nou de la capat", a mai spus craioveanul.  
De la o fabrica arsa, la afaceri imobiliare Firma a renascut din propria cenusa. Catalin Banica si-a amintit primele dezamagiri din lucrul cu sistemul de stat, dupa care trebuia sa astepte ani pentru a-si recupera banii pe marfa livrata: "Sistemul de plata a produselor livrate era deficitar. Primeam cu întârziere plata, astfel ca în 2002 aproape ca au intrat în incapacitate de plata. De atunci, am schimbat radical politica de vânzari a firmei. Am renuntat la contractele directe cu spitalele si am decis sa lucrez numai cu marii angrosisti si intermediari, care îmi plateau marfa la timp". Asa se face ca pe piata craioveana exista vata produsa în Banie, însa livrata de firme din... Bucuresti. "Este pacat ca firmele care vând vata clientilor nu apeleaza direct la producator, pentru ca preturile finale ar fi mai mici. Asta este însa situatia. Ma îndrept spre cine îmi plateste mai repede marfa", a precizat craioveanul. În prezent, singurul actionar al firmei este baiatul lui Banica, Andrei Eduard Banica. De curând, firma s-a lansat si în afaceri imobiliare. Patronii vor sa investeasca într-un complex de vile, realizate dupa o noua tehnica. "Vom lucra în tehnica 'amvic' - un sistem de cofraje termoizolante din polistiren expandat ce ramân în peretii constructiei, ceea ce asigura casei o termoizolatie superioara altor tipuri de constructii. Am optat pentru acest sistem pentru ca se construieste repede si este de o calitate superioara. Practic, vara nu ai nevoie de aer conditionat în casa", a dat asigurari Catalin Banica. Firma are în plan sa construiasca 32 de astfel de case, din care jumatate în acest an. "Cerere pe piata este suficienta. Am dat un anunt la ziar si am primi în doua saptamâni peste 400 de telefoane. 40% din ele daca s-ar concretiza în cumpararea unei case ar fi excelent", a conchis craioveanul.