Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va actiona in instanta compania Cross Lander, proprietara ARO Campulung, pentru plata unor pe-nalitati estimate provizoriu la valoarea de 2,7 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Potrivit comunicatului, decizia a fost luata ca urmare a nerespectarii de catre cumparator a clauzei din contractul de privatizare care interzice vanzarea pe o perioada de 5 ani de la data transferului dreptului de proprietate a oricarui activ care face parte din fluxul de productie.
Dupa cum se stie, Cross Lander a vandut ilegal Fabrica de Scule si Matrite a ARO la putin timp dupa ce a intrat in posesia uzinei argesene.
Potrivit comunicatului AVAS, conducerea institutiei s-a intalnit cu reprezentantii Cross Lander la 20 februarie pentru identificarea unor solutii de conciliere pe cale amiabila, insa discutiile au esuat.
AVAS precizeaza ca, potrivit contractului de privatizare, penalitatile impuse Cross Lander nu pot fi mai mici decat valoarea activului vandut, estimat la 2,7 milioane de dolari.
Oficialii AVAS recunosc ca unele facilitati incluse in contractul de privatizare a societatii din Campulung nu au fost nici pana astazi acordate cumparatorului. (Simona Dobre)