Ponta: Brasov - Comarnic, gata in 2017. Cat te va costa sa circuli pe autostrada

Autostrada Brasov - Comarnic, in lungime de 53 kilometri, va fi finalizata in 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro, iar taxa de utilizare avuta in vedere va fi de 5,7 lei plus TVA, lucrarile de constructie urmand sa inceapa la finalul lunii aprilie a anuntat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
Premierul Ponta si ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, s-au intalnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Asocierii Vinci - Strabag - Aktor, care a castigat licitatia pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, prilej cu care cele doua parti au semnat un Memorandum de intelegere.
Autostrada Comarnic-Brasov va avea o distanta de 53,215 km plus 7 km de drumuri de legatura si ca incluse 3 tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri precum si 3 noduri de iesire (Sinaia-Busteni, Predeal si Rasnov).
Ponta a aratat ca, potrivit memorandumului, ultimul kilometru al autostrazii va fi finalizat in 2017, desi spera ca proiectul sa fie terminat pana la finalul anului 2016, iar la momentul actual este avuta in vedere perceperea unei taxe de utilizare de 5,7 lei plus TVA.
El a precizat ca Guvernul a solicitat acordul Eurostat ca proiectul sa nu fie luat in calcul la deficitul bugetar, iar dupa acordul Comisiei Europene si al institutiilor financiare internationale, BEI, BERD, precum si dupa finalizarea procedurilor cu bancile finantatoare, spera ca acest contract cu asocierea Vinci - Strabag - Aktor sa fie semnat pana la 20 aprilie.
Sursa: Antena 3