Joi, 3 februarie a.c., la Hotel Crowne Plaza, Sala Ballroom, la evenimentul de rebranding "De la Unimpresa la Confindustria Romania".
Asociatia Intreprinzatorilor Italieni, Unimpresa Romania, devine oficial Confindustria Romania.
Infiintata in 1910, Confindustria este principala organizatie ce reprezinta societatile industriale si de servicii din Italia. Ea aduna la un loc, in maniera voluntara, 142.762 societati de diferite dimensiuni cu un total de 5.235.029 angajati.
Unimpresa Romania, infiintata in iulie 2003, este Asociatia care numara cele mai multe societati cu capital italian asociate si reprezinta astazi singura structura asociativa italiana recunoscuta si acreditata de catre Guvernul Romaniei ca "patronat" sau parte sociala recunoscuta oficial. Este membru al ACPR (Alianta Confederatiilor Patronale din Romania) si a incheiat un acord de colaborare cu CNIPMMR (Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania). Unimpresa este de asemenea membru fondator al Confindustria Balcani, presedintele Unimpresa, dl Luca Serena fiind si vice-presedintele Confindustria Balcani.