In contextul in care se vorbeste despre inlocuirea la conducerea radioului public a Mariei Toghina cu jurnalista Andreea Pora, va reamintim un episod bizar din cariera acesteia din urma, petrecut in anul 2008.
Jurnalista Andreea Pora a incetat in toamna anului 2008 colaborarea cu site-ul HotNews, dupa ce mai multi bloggeri semnalasera pe Internet un plagiat al acesteia - din "Cotidianul" si de pe Ziare.com. Directorul HotNews, Cristian Pantazi, a confirmat plagiatul, dar a precizat ca este vorba de o "decizie amiabila". Pantazi a precizat ca Andreea Pora nu era angajata HotNews, ci colabora cu site-ul pentru un proiect special - organizarea unei sectiuni mai puternice pe politica si justitie -, care a esuat. Cristian Pantazi a mai spus ca "plagiatul" a fost un incident "regretabil, minor" si ca "nu-i acorda foarte mare atentie. I se poate intampla oricui".
"Motivul principal nu a fost acesta, ci esuarea proiectului pe care il aveam in comun", sustinea Crisitan Pantazi.
Despre plagiatul comis de Andreea Pora, puteti citi in continuare un articol intitulat ' Neamu’ prost al lu’ Muse plagiaza tamp", publicat pe blog de Victor Ciutacu la acea data.
'Una dintre cele mai vocale vestale ale Jucatorului se cheama Andreea Pora. O stiti, fata aia gangava, care, la un moment dat, impreuna cu Sabina Fati si Alina Mungiu Pippidi pusesera pe la Romania Libera de-un soi de comitet pentru salvarea lui Basescu de Udrea. Una dintre carentele ei de caracter (ca de fizic nu obisnuiesc ma iau) nu e ca-i neam corcit cu Ovidu Mustescu, ci ca, dupa ce asta nu mai e ministru, il injura si refuza sa recunoasca legatura de rudenie.
Nici asta n-ar fi o tragedie, fiindca, in definitiv, e plina Planeta Pamant de ticalosi cu aere solemne de moralisti. Nenorocirea profesionala e ca-i plagiatoare. Ceea ce mi se pare extrem de grav; si, dar asta chiar ca nu se mai poate rezolva, toanta. Si va dau un exemplu concret, pe puncte, sa priceapa si finantatorii Hotnews (stiu, nu tu, Sorinache) pe ce dau banii.
- In data de 11 septembrie 2008, Cotidianul publica, sub semnatura Adrianei Dutulescu, un articol privind lista prezumtivilor candidati ai PSD Bucuresti. In care Adriana face o greseala, numindu-l defunct pe viul Gaspar.
- In data de 26 septembrie 2008, Hotnews publica, la randul sau, sub semnatura Andreei Pora, un articol, copiat fara nici o jena din Cotidianul. Iar dovada cea mai elocventa e, dincolo de simpla citire comparativa, ca in text apare, in aceeasi experimare, pana si defunctul.
Draga Sorine, in cazul in care te bate, totusi, vreun gand sa finantezi activitatea Hotnews, sfatul meu prietenesc e sa-i mai dai ceva la leafa Adrianei Dutulescu si s-o tai de pe statele de plata pe Andreea Pora. Sunt convins ca, pe langa faptul ca te-ai scoate si mai ieftin, Adriana nu poate sa fie atat de sarita de pe fix incat sa-si plagieze pana si erorile. Da’ continui sa nu cred ca ai vreo legatura cu Hotnews...
UPDATE: Anca ne semnaleaza si ea un alt plagiat al Andreei Pora. Sa fie primit!'