Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va numi comisia de privatizare a societatii farmaceutice Antibiotice Iasi, cea mai importanta companie din portofoliul institutiei, in termen de 30 de zile, iar anuntul de privatizare va fi publicat in august sau septembrie.
Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a declarat ieri ca "societatea Antibiotice este capul de afis al planului (...) de privatizare pentru acest an". El a adaugat ca in cel mult o luna va numi comisia de privatizare, iar in doua saptamani dupa primirea documentelor de privatizare AVAS va da publicitatii anuntul de vanzare a pachetului de actiuni pe care-l detine, de 53,1%.
Aflat intr-o vizita la producatorul de medicamente, Orasanu a afirmat ca nu este de acord cu o crestere de 19% a salariilor angajatilor Antibiotice si a explicat ca "o crestere facuta selectiv, in functie de contributia fiecarui salariat la cifra de afaceri a societatii, este singura solutie eficienta".
Compania din Iasi, unul dintre principalii producatori de medicamente din Romania, are programate pentru 2006 investitii in valoare de 5,3 milioane de euro. Portofoliul Antibiotice cuprinde 120 de medicamente din 11 clase terapeutice.
Compania mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 200 de milioane de lei, in crestere cu 22%, si pe atingerea unei cote de 3,5% din piata interna de medicamente, cu 0,3 procente mai mult decat in 2005. In acelasi timp, compania estimeaza un profit brut de 29,5 milioane de lei, in crestere cu 24,4%. (M.C.I.)