Chiar daca, în ultima vreme, criza mondiala a determinat închiderea unor fabrici si disponibilizari în masa, joburile postate în reteaua Eures ca fiind vacante sunt la fel de numeroase ca si pâna acum. Ofertele de locuri de munca, anuntate de angajatorii din Spatiul Economic European ca fiind vacante, nu sunt afectate de criza economica mondiala. "În prezent, în reteaua Eures, pentru România sunt disponibile aproximativ 260 de locuri de munca", a declarat Alina Ghercioiu, inspector în cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj. Aceasta a explicat ca, facând o comparatie cu lunile trecute, numarul slujbelor puse la dispozitia celor interesati prin intermediul Eures a ramas aproximativ acelasi (la începutul lunii septembrie, în retea erau disponibile cam 250 de locuri de munca, iar la mijlocul lunii august, aproximativ 270). "Reamintesc însa faptul ca locurile de munca oferite prin reteaua Eures se pot modifica saptamânal sau chiar zilnic, în functie de ofertele venite din partea angajatorilor din Spatiul Economic European", a adaugat Alina Ghercioiu. 
Salarii între 200 si peste 4.000 de euro Meseriile în care sunt locuri de munca vacante variaza de la analist programator, la inginer sistem software, programator IT, ingineri în diverse specializari, medic specialist, infirmier, confectioner, ospatar, miner, bucatar, patiser, macelar, portar. Cele mai multe locuri disponibile sunt la angajatorii din Republica Ceha (90 de posturi), urmati de cei din Marea Britanie (41 de posturi) si Italia (37 de posturi). Alti angajatori care pun locuri de munca vacante la dispozitia doljenilor, prin reteaua Eures, provin din Belgia, Finlanda, Lituania, Malta, Slovacia, Ungaria si chiar România (Brasov). Salariile oferite de angajatorii europeni pornesc de la peste 200 de euro si pot ajunge, în functie de pregatire si de tara în care urmeaza sa se desfasoare activitatea, la peste 4.000 de euro pe luna.Doljenii care sunt specializati într-una din aceste meserii si care doresc sa munceasca în strainatate pe posturile oferite prin aceasta retea trebuie sa se adreseze consilierului Eures, din cadrul AJOFM Dolj.  
Doljenii ofera 1.255
de locuri de munca 
În ceea ce priveste locurile de munca oferite de angajatorii doljeni, acestea au depasit 1.250. Asta, în conditiile în care numarul persoanelor ce urmeaza sa fie disponibilizate este în crestere. "Potrivit datelor rezultate din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante, avem înregistrate 1.255 de posturi disponibile", a precizat Alina Ghercioiu. 24 de locuri dintre acestea sunt pentru persoane cu studii superioare, 1.121 pentru persoane calificate pentru diverse ocupatii si 110 pentru necalificati.