PSD-Sector2.ro:"Modelul" Cristoiu (Autor: Andrei Alexandru)

Ce-o fi in sufletul unei femei care pe vremuri era dorita, dar ajunge in situatia sa-si plateasca barbatii ? La figurat, asa a ajuns Ion Cristoiu.
________________________________________
Chipurile, "maestrul", inventatorul "gainii cu abur" care naste pui vii, a "acceptat" sa acorde un interviu "Evenimentului zilei", el fiind sef acolo. De fapt, si-a luat singur interviul, pretext sa se faleasca, ce "mare" este, dar mai ales sa-l atace pe Mihai Gadea, realizatorul unei emisiuni despre oportunismul lui Cristoiu, actualmente fan Basescu fara rezerve, dupa ce il dovedise acum cativa ani complice la rapirea ziaristilor romani in Irak. Cum el intreaba si tot el raspunde, va dati seama ce comedie a iesit. Ceva in genul: "Nu-i asa ca Dumneavoastra, mult stimate si iubite Ion Cristoiu, sunteti cel mai mare ziarist care a fost, este si o sa fie ?" sau "Nu-i asa ca adversarii Dumneavoastra, cei care indraznesc sa va puna la indoiala meritele si talentul, sunt niste ticalosi ?"
Raspunzand unei intrebari pe care si-a pus-o singur, recunoaste "modest" ca el este o mare personalitate: "Eu nu as fi consacrat atata timp in prime time unui jurnalist pentru ca se recunostea de fapt ca cel atacat este o personalitate." Dar, cum se intampla in asemenea situatii, dintr-o manevra neatenta fardul gros al femeii menit sa ascunda defectele se pierde, restabilind realitatea: "Din 1961 de cand fac gazetarie, m-am sucit, cum spune acum domnul Gadea, de nenumarate ori. Nici eu nu mai stiu de cate. Te-ai sucit, maestre ! Vai, n-ai gasit alta rima ! Da’ ti-a mers bine cu banii. Cu banii si cu privilegiile de gazetar pe langa CC al UTC. Ha, ha, ha! E bun titlul autointerviului, e foarte bun pentru prosti: "De ce m-am sucit? De-al dracului!" Vai, "maestre", ne jignesti inteligenta ! Adica, vrei sa spui ca il slavesti acum pe Basescu sa ne arati noua cat esti de al dracului ! Da’ bani, bani ti-a dat Baselu sau esti "al dracului" pe gratis ? Stii de ce te intreb ? Acum cativa ani ai luat bani buni de la parlamentarii PSD ca sa-ti platesti datoria din procesul de calomnie pierdut in fata Gabrielei Adamesteanu. Mai tii minte ? Si atunci erai tare "al dracului". Tineai partea PSD-ului. Bravos ! "Mai dai o mastica, sa prinda coraj ! Si sa treci pe la casierie, Cristoiule ! Gasim noi acolo la PSD un pumn de arginti ca sa fii al dracului si cu Basescu."
Linistit si cu constiinta de "gazetar" curata, isi mai raspunde la o neliniste care-l macina: "Vreau sa va spun ca nu cred ca publicul este ros de intrebarea de ce Ion Cristoiu nu il mai critica pe Basescu". Si eu cred la fel. De ceva vreme, Ion Cristoiu isi are eticheta lui bine definita de public. O cunoaste, unii il opresc pe strada sa i-o spuna de la obraz. Totusi, sunt multi oameni onesti in tara asta care nu mai suporta lichelismul, oportunismul, traseismul, manipularea etc. Dupa ce a otravit presa romana cu stilul tabloid, (Ion Cristoiu a fost primul) acum isi depaseste toate "realizarile", decretand de la inaltimea prestigiului si notorietatii sale ca ziaristul poate scrie orice sau apara orice cauza, daca s-a hotarat "sa fie al dracului". Ai fi fost bun si pe vremea lui Hitler.
Cristoiu:"Totusi, sunt omul caruia Mihai Gadea ii datoreaza cariera. Din multe puncte de vedere. Altfel, nu trebuia sa cheltuiasca atatea resurse ca sa dovedeasca faptul ca eu sunt inconsecvent." Si eu cred ca Gadea iti datoreaza cariera. Ai fost un exemplu atat de negativ, incat Gadea a inteles ca trebuie sa urmeze un alt drum, curat. Altfel, ajungea ca tine, Ion Cristoiu, adica un ratat moral. Si cu a doua afirmatie a ta sunt de acord. Nu trebuia sa consume atata ca sa te dovedeasca inconsecvent, pentru asta e de mult un fapt notoriu.
De fapt am gresit. Cristoiu e de o modestie exemplara. Iata ce se intreaba si ce-si raspunde:
"Nu credeti totusi ca emisiunea a fost facuta pentru scopuri comerciale, de rating?
Cristoiu: Cred ca imi faceti un elogiu nemeritat spunand ca personalitatea mea, pusa in dezbatere in prime time, ar mai face rating... Cu sinceritate va spun ca eu nu as fi facut o emisiune despre Ion Cristoiu!" N-ai inteles, "maestre" ! Emisiunea n-a fost facuta despre tine, ci despre lichele, oportunisti, farseuri, ori matale nu esti de niciunele. Numele matale a fost pus asa, ca n-a gasit bietul Gadea alta rima.
Tare rau e cand ajung unii la batranete sa-ti fie rusine de rusinea lor, iar ei sa nici nu-si dea seama cum arata in realitate.