Cotidianul "Replica" de Constanta a avut, in anul 2005, o serie de materiale care au facut deliciul cititorilor. Investigatiile reporterilor "Replica" au tinut publicul cu sufletul la gura, ba chiar avem convingerea ca cititorii nostri sunt cel mai bine informati. Din seria dezvaluirilor cotidianului nostru nu putem sa nu aducem in prim-plan editia nr. 997 din data de 24 martie 2005, cand cotidianul "Replica" semnala in premiera un aspect absolut incredibil prin consecintele grave pe care le-ar putea avea: atat podurile istorice de cale ferata, cat si cele mixte de constructie mai recenta care asigura traversarea Dunarii si a bratului Borcea sunt complet lipsite de paza militarizata. Astfel, obiectivele de infrastructura de o importanta strategica fundamentala pentru statul roman ce apartin CFR-ului sunt lasate la indemana oricarui terorist sau dezaxat care, prin aruncarea lor in aer, poate paraliza transportul rutier si feroviar din Dobrogea, precum si o mare parte din comertul exterior al Romaniei. Ca urmare a articolului, prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, a sesizat Guvernul in vederea adoptarii masurii de reinstituire a pazei militarizate la podurile dunarene, insa nici la ora actuala podurile proiectate de Anghel Saligny, precum si cele realizate de urmasii acestui genial inginer roman, nu au asigurata paza cu unitati de jandarmi sau cu alte structuri militarizate. De altfel, cele mai importante dezvaluiri ale cotidianului "Replica" de Constanta au inregistrat vizualizari record pe site-ul www.hotnews.ro, intr-o competitie cot la cot cu mass-media din tot restul tarii.
De altfel, la situatia semnalata mai sus, referitoare la lipsa pazei militarizate, s-a ajuns dupa ce SN CFR a acumulat datorii considerabile catre institutia Jandarmeriei prin neplata la timp a sumelor datorate, motiv pentru care societatea feroviara a fost actionata in instanta de M.A.I. si a fost in cele din urma nevoita sa-si achite restantele - un alt aspect sesizat de cotidianul nostru, intr-un alt material distinct, aparut sub titlul: "CFR Constanta, la un vagon distanta de executare silita", publicat pe data de 15 decembrie 2005.
Directorul Spitalului Judetean Constanta, Catalin Grasa, anchetat de DNA

Un alt subiect asupra caruia cotidianul "Replica" a insistat in 2005 este Spitalul Judetean Constanta. Semnalele de alarma trase de reporterii "Replica" s-au dovedit a fi justificate, in sensul ca "bucataria interna" (si la propriu si la figurat!!) a Spitalului Judetean mirosea atat de urat, a treaba facuta de mantuiala si a contracte incheiate dupa interesul anumitor buzunare, incat, pana la urma, a venit si sentinta Ministerului Sanatatii: conducerea unitatii spitalicesti in cauza a fost demisa, in frunte cu fostul director de trista amintire pentru reporterii "Replica", Catalin Grasa. Mai mult decat atat, fosta conducere a Directiei de Sanatate Publica din Constanta este anchetata de Departamentul National Anticoruptie Constanta. Unul dintre materialele existente in cotidianul nostru si care faceau referire la acest aspect a aparut pe data de 10 decembrie 2005.

Doi escroci, inselati de un consilier guvernamental din Cabinetul Nastase

Cu un numar considerabil de vizualizari pe Internet, materialul "Coruptie pe autostrada electorala a lui Mitrea", cotidianul nostru a prezentat, in premiera, in luna decembrie - de mentionat ca furtisagurile puse la cale de fosta guvernare, prin intermediul Autostrazii Soarelui au mai facut, si in alte luni anterioare, obiectul interesului nostru si, firesc, al cititorilor nostri -, povestea celor doi escroci care au tepuit o banca si, in amanunt, cum au ajuns acestia sa ia legatura cu un consilier guvernamental din Cabinetul Nastase. Mai exact, doi escroci constanteni, dupa ce au tras o teapa de peste 200.000 USD unei banci, au incercat sa preia lucrarile pentru tronsonul de autostrada Agigea - Cernavoda, nestiind ca, de fapt, la randul lor, vor fi victimele unei inselatorii puse la cale de un consilier guvernamental al fostului Cabinet Nastase.
Politia musamalizeaza o reglare de conturi?

Dupa aproape doua luni de la scandalul provocat de Cristian Gherghisan la Scoala nr. 23, in decembrie 2005 cotidianul nostru aducea in atentia opiniei publice faptul ca anumiti reprezentanti ai Politiei Constanta incearca sa-l faca pe Gherghisan, cel despre care se spune ca este bodyguardul unui controversat om de afaceri, basma curata. Asta dupa ce, reamintim, Gherghisan a bagat in spital sase persoane, majoritatea minori, printre care si un copil de zece ani. Pe de alta parte, seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, Victor Popescu, a dat asigurari ca cei care nu-si vor face treaba si nu vor instrumenta corespunzator dosarul, vor fi dati afara.

Spionaj la Centrala Nucleara de la Cernavoda?

Un alt subiect de top al cotidianului "Replica" de Constanta, fapt dovedit si de numarul mare de vizualizari pe Internet, este Centrala Nuclearo-Electrica de Cernavoda. Astfel, dupa ce reporterii cotidianului nostru atrageau atentia ca au fost facute "Achizitii de peste 100 de miliarde", in domeniul calculatoarelor, dar de la "o firma care produce bujii", Centrala de la Cernavoda a oferit inca o surpriza: "Planurile Centralei Nucleare au fost facute cadou unei firme private norvegiene" (material publicat in data de 29 decembrie 2005), asta in conditiile in care Centrala este un obiectiv strategic de interes national.