Inpolitics publica articolul 'Culise: cum a ajuns Alexandru Sassu director la trustul lui Patriciu', pe care il puteti citi in continuare.
'Un comunicat al "Adevarul Holding" informa, ieri, ca fostul presedinte al TVR, Alexandru Sassu, a fost numit director al studioului TV din cadrul trustului detinut de Dinu Patriciu, colaborarea devenind efectiva de la 1 august.
Ce nu s-a spus, oficial, e faptul ca drumul lui Sassu catre postul respectiv a fost netezit, cu ceva timp inainte, de catre o serie de hotarari ale Comitetului Director al TVR, prin care se puneau bazele unei noi si frumoase prietenii cu trustul privat al mogulului.
Spre exemplu, prin nota nr. 40764/21.06.2010 a Directiei Programe se propune inceperea negocierilor cu S.C. Adevarul Holding S.R.L. in vederea asocierii pentru realizarea programelor estivale ale TVR 2 si pentru promovarea reciproca a emisiunilor "Intalnire la malul marii " si "Turist in Romania", respectiv, a revistelor "Click" si "OK".
Pe 22 iunie, cu o zi inaintea anuntului legat de numirea lui Sassu la Adevarul, Comitetul Director al TVR a dat hotararea nr. 897 "privind inceperea negocierilor intre SRTV si S.C. Adevarul Holding S.R.L. pentru realizarea unor proiecte comune".
O alta decizie este Hotararea Comitetului Director din 18 mai 2010 prin care s-a aprobat inceperea negocierilor intre Televiziune si Adevarul Holding pentru copierea unor imagini din Arhiva Televiziunii. De asemenea, clipul Romaniei de la Eurovision, al Paulei Seling, a fost realizat de TVR tot in colaborare cu Adevarul Holding, desi au aparut, se pare, mici probleme legate de plata, pentru ca a fost nevoie de o alta H.C.D., nr. 562, pentru incheierea unui act aditional la contractul nr. 16.197/27.01.2010 dintre SRTV si SC Adevarul Holding SRL, avand ca obiect modificari referitoare la modalitatea de plata a cheltuielilor privind producerea videoclipului piesei "Playing with fire".
Altfel spus, de respectarea acestor contracte, incheiate de Alexandru Sassu cu Adevarul Holding, se va ocupa, de acum inainte, un om de incredere al lui Dinu Patriciu, adica acelasi Alexandru Sassu, omul care reuseste, iata, performanta unica de a se afla de ambele parti ale acelorasi contracte. '