Patronatul agentiilor de turism din Romania a cerut ieri rezolvarea disputelor dintre autoritati cu privire la situatia Castelului Bran, pentru ca monumentul sa revina in proprietatea statului si sa fie mentinut in circuitul turistic.
Castelul Bran a fost retrocedat in mai 2006 proprietarului de drept, Dominic Habsburg, acordul prevazand ca acest obiectiv va ramane muzeu timp de trei ani. La momentul respectiv, noul proprietar a spus ca nu stie ce destinatie va da castelului peste trei ani.
"Actuala disputa dintre Prefectura Brasov si Ministerul Culturii si Cultelor trebuie rezolvata indiferent prin ce modalitate. Important este ca acest monument de patrimoniu sa revina in proprietatea autoritatilor romane, care sa-l lase la dispozitia turismului romanesc", se arata intr-un comunicat al Patronatului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), citat de NewsIn.
Firma de avocatura care reprezinta interesele familiei Habsburg in Romania a inaintat anul trecut o oferta de vanzare a Castelului Bran catre Consiliul Judetean Brasov. In cazul in care nici Consiliul Judetean Brasov, nici Ministerul Culturii si Cultelor nu sunt interesate de oferta, Castelul Bran va fi scos la vanzare pentru cumparatorii privati. (A.ß.)