Un numar de sapte societati care-si desfasoara activitatea in judetul Galati a primit interdictie din partea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) pentru a desfasura anumite activitati, ca urmare a neregulilor privind protectia muncii constatate in timpul controalelor.

Potrivit inspectorului sef al ITM Galati, jurist Ionel Petrea, inspectorii de munca au decis sistarea temporara a functionarii unor instalatii sau a desfasurarii unor activitati in cazul unui numar de sapte societati comerciale la care s-au constatat nereguli in ceea ce priveste respectarea normelor de sanatate si securitate in munca.

"In urma controalelor facute la aceste sapte firme s-a luat aceasta decizie de sistare a anumitor activitati pana la remedierea deficientelor constatate de catre inspectorii de munca. In momentul in care s-au luat masurile dispuse de inspectorii de munca, activitatea a putut fi reluata", ne-a declarat Ionel Petrea.

Pe lista celor sapte societati s-au aflat Agrogal, unde s-a dispus oprirea functionarii instalatiilor electrice deoarece nu exista un electrician autorizat, societatea Brates Prut, unde inspectorii de munca au interzis utilizarea substantelor fitosanitare din grupele 1 si 2 din cauza lipsei autorizatiei de toxicitate.

"O alta societate unde s-au constatat nereguli este Mandra SRL Barlad, care isi desfasoara activitatea in zona Tecuci, unde am dispus sistarea activitatii de interventie la instalatiile electrice. In cazul firmei Star Glob Construct s-a interzis efectuarea hidroizolatiilor exterioare deoarece echipele de munca nu indeplineau cerintele privind securitatea in munca", ne-a mai declarat Ionel Petrea.

Si la societatea Elmond Service SRL s-au gasit nereguli in ceea ce priveste protectia muncii, fiind interzisa desfiintarea unei instalatii electrice de pe platforma ArcelorMittal Galati din cauza nerespectarii normelor de securitate. In cazul firmei Alt Stil SRL s-a dispus oprirea activitatii de comercializare a buteliilor GPL deoarece nu au fost respectate prescriptiile tehnice ISCIR.