Conducerea societatii Apa Canal a anuntat ca peste aproximativ doua saptamini va fi finalizat planul conform caruia vor fi realizate concedieri colective. Directorul unitatii, Marin Costel, ne-a declarat ca a fost constituita o comisie care va analiza fiecare punct de lucru pentru a se sti cu exactitate unde trebuie redus numarul de salariati: "De miercuri isi va incepe activitatea o comisie formata din reprezentanti ai sindicatelor din unitate si reprezentanti ai echipei manageriale. Sint convins ca in pina la 17-18 iulie vom sti exact cu ce probleme ne confruntam in ceea ce priveste numarul de salariati. Dupa ce vom rezolva aceasta problema vom putea trece la punerea in aplicare a unui plan de concedieri colective".

Directorul general al societatii Apa Canal ne-a mai spus si ca, avind in vedere datele detinute la aceasta data, din societatea de interes local ar trebui sa plece aproximativ 200 de oameni. "Este totusi posibil sa nu fie concediati chiar 200. Acum ramine de vazut ce rezultat va avea studiul realizat de comisia formata din sindicalisti si reprezentanti ai conducerii", a mai spus Marin Costel.

Facem precizarea ca ideea constituirii comisiei mai sus mentionate s-a nascut dupa ce saptamina trecuta consiliul de administratie al societatii de interes local a respins proiectul de organigrama prezentat de Marin Costel. "S-a luat decizia ca noua organigrama sa fie realizata in strinsa legatura cu planul de restructurare a personalului", a completat directorul general al societatii Apa Canal.