Cine vrea sa scape de aglomeratia din magazine din perioada sarbatorilor poate sa profite de ofertele retailerilor din aceasta perioada. De la inceputul lunii noiembrie, a inceput, ca in fiecare an, ofensiva ofertelor de dinaintea sarbatorilor. Cu mesaje atractive de genul "cumperi acum si platesti la anul", "cumperi doua produse si platesti doar jumatate din pretul celui de-al doilea produs", "30 de rate fara costuri adiacente pentru toate aparatele frigorifice" - dintr-un anumit brand, supermarketurile incearca sa dea lovitura de la finele anului.
Cu asemenea publicitate, retailerii nu duc lipsa de clienti, cum este cazul Selgros, Artima-Carrefour, Altex, Real, Lotus Market, Metro. Unii oradeni profita de reduceri si isi cumpara bunuri de folosinta indelungata, de la frigidere si combine frigorifice, masini de spalat si aragaze pana la calculatoare si televizoare. Altii isi fac aprovizionarea cu produse de bacanie, lactate, branzeturi, mezeluri, cosmetice, detergenti, articole de bazar si textile.
Nu lipsesc nici ofertele de produse de post - pateuri si iaurturi vegetale - sau de curatenie - solutii pentru curatat geamuri, covoare sau bureti. Cei care nu duc lipsa de bani pot sa achizitioneze deja primele cadouri de Mos Nicolae si de Craciun, mai ales ca ofertele retailerilor includ dulciuri, jucarii si parfumuri. Pentru produsele luate in sistem de creditare, cumparatorii trebuie sa tina cont si de dobanzile si comisioanele aferente. In cazul in care vor achita integral produsul in perioada de gratie, de doua sau trei luni, acestia vor fi scutiti de dobanzi si comisioane. Asta, in cazul in care nu opteaza pentru plata cash a produsului. Cumparatorii care nu dispun de sumele necesare pentru a profita de ofertele magazinelor pot sa apeleze la cardurile de cumparaturi emise de diferite banci. Oferta de "0% dobanda" este valabila numai daca imprumutatul ramburseaza integral sumele utilizate pana la scadenta lunara. In caz contrar, acesta va avea de platit o serie de dobanzi, comisioane si taxe obligatorii. Spre exemplu, pentru plata in rate a creditului, dobanda variaza intre 18 si 24%, in functie de numarul de rate. Pentru cumparatorii care au la dispozitie bugete mai mari, dealerii auto practica reduceri in aceasta perioada, ca si cei din telefonia mobila. Daca retailerii au inceput ofensiva promotiilor de putin timp, agentiile de turism nu au stat degeaba. Nu numai vacantele in tara au cautare, ci si ofertele de petrecere a sarbatorilor peste hotare.