Zonele afectate sint situate in preajma Galatiului si a localitatii Fundeni, insa problemele nu sint de natura sa le dea dureri de cap agricultorilor



Precipitatiile cazute in luna mai in zona Tecuciului si a Galatiului se incadreaza in limitele normale pentru aceasta perioada, fiind vorba in primul caz de 66 litri/mp, respectiv 31 litri/mp, conform datelor furnizate de Apele Romane. Nici per ansamblu nu se poate spune ca in judet s-au consemnat cresteri semnificative ale precipitatiilor, avind in vedere ca, de la inceputul anului, s-au inregistrat 175 litri/mp la Tecuci si 165 litri/mp la Galati. Conducerile localitatilor unde exista pericolul producerii unor inundatii, respectiv Sendreni, Independenta, Tudor Vladimirescu si Fundeni si-au luat masuri de precautie, organizind oamenii pentru paza digurilor.

Directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Galati, Petre Grigore, ne-a declarat ca, acolo unde au aparut probleme, s-a trecut la consolidarea digurilor. Conform aceleiasi surse, probleme mai mari se inregistreaza in prezent in localitatea Fundeni, unde mai multe zeci de hectare au fost afectate de precipitatii, insa terenul cu pricina este situat intre doua diguri, fiind predispus practic la acest gen de fenomene. Si in zona Galatiului citeva zeci de hectare de teren agricol, apartinind societatii Zatun, au avut de suferit din cauza infiltratiilor, fapt care face ca, pentru o anumita perioada, pamintul sa nu poata fi lucrat. In total, la nivelul judetului au fost afectate circa 80 ha de teren agricol, conform estimarilor furnizate de DADR Galati. Directorul Petre Grigore sustine ca precipitatiile cazute sint normale pentru aceasta perioada a anului, fiind vorba de 60 litri/mp in decursul a 60 de zile.