Licitatia pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, care trebuia sa aiba loc initial pe 24 decembrie 2007, a fost amanata pentru a doua oara, pentru data de 30 ianuarie, din cauza unor solicitari formulate de companiile care intentioneaza sa participe la proiect. In prima faza, licitatia fusese amanata pentru data de 15 ianuarie.
La licitatie vor putea sa participe doar investitorii care au avut, in ultimii trei ani, o cifra medie de afaceri de peste 500 de milioane de euro pe an. Totodata, investitorii trebuie sa demonstreze ca au participat, in ultimii cinci ani, la cel putin doua proiecte similare, in valoare de minimum 200 milioane de euro fiecare. Prin cele doua conditii impuse de autoritati, nicio firma din Romania nu va putea participa la licitatie, decat in cazul in care va depune o oferta comuna cu alte companii straine, sub forma unui consortiu sau asociere. Perioada de concesionare este cuprinsa intre 25 si 30 de ani.
Autostrada va avea o lungime totala de 58 de kilometri si va avea peste 50 de poduri, pasaje si viaducte. CNADNR estimeaza ca autostrada necesita costuri de pana la trei miliarde de euro.