Renumitul designer auto Chip Foose a creat acest hot rod cu motor plasat central sub propriul nume. Optiunile includ un "monstru" Hemi V8 de 500 de cai-putere sau un Ford V8 de 5,4 litri.
Primul Foose Coupe a ajuns la fericitul sau proprietar saptamâna trecuta, prin intermediul Hillbank Motor Corporation din Irvine, California, "casa" pentru Superformance Distribution si Shelby Distribution USA.
Coupe-ul în cauza este cel de-al patrulea construit si doar al doilea disponibil publicului larg. Este caracterizat de o vopsea unica si de laterale înconjurate de flacari, schema realizata chiar de Chip Foose. Puterea este livrata de un propulsor Hemi V8 de 6,4 litri, care dezvolta aproximativ 500 de cai-putere, transmisi rotilor printr-o cutie manuala în cinci trepte. Jantele polishate din aluminiu sunt semnate Foose si sunt "încaltate" în anvelope Pirelli PZero. La interior, Foose Coupe beneficiaza de tapiterie din piele, centuri de siguranta cu prindere în patru puncte si schimbator de viteze "pat de pistol".
Foose Coupe a debutat la show-ul SEMA din 2006, primind numeroase aprecieri de la membrii comunitatii auto si de la jurnalisti. Este disponibil pentru vânzare doar într-o serie limitata, prin intermediul Superformance Distribution. Coupe-ul va fi fabricat în doar 50 de exemplare. Foose Coupe beneficiaza de o caroserie monococa, din fibra de carbon, suspensie independenta atât fata, cât si spate.

Specificatii

Design: Conceput si proiectat de Chip Foose
Fabricant: Metalcrafters Inc.
Tip de vehicul: editie limitata, motor plasat central, tractiune spate, doua locuri, coupe
Motor: 6.4 l Mopar Hemi V8, bloc motor din fier / 5.4 l DOHC, 32 valve, 90 de grade V8, Ford GT
Transmisie: ZF 5 viteze Transaxle manuala
Caroserie: monococa, din carbon, sasiu din otel
Suspensie: independenta fata - spate, arcuri si amortizoare Koni
Frâne: etriere monobloc Baer, cu sase pistonase, discuri perforate ventilate
Anvelope / jante: fata: 225/40 ZR 18 Pirelli PZero pe jante 20x8 Foose; spate: 315/35/ ZR 20 Pirelli PZero pe jante 20x12 Foose

Despre Superformance Distribution

Localizata în Irvine, statul California, Superformance Distribution este distribuitorul oficial al coupe-ului Foose si construieste si livreaza masini atât în Statele Unite, cât si în lume de 12 ani. Superformance si Shelby Distribution USA (distribuitorul exclusiv al seriei Shelby Cobra) au 38 de reprezentante la nivel mondial si si-au câstigat o reputatie excelenta datorita calitatii serviciilor, atentiei la detalii si calitatii fabricatiei.