In urma intalnirilor pentru negocieri dintre liderii sindicatelor feroviare, care au avut loc ieri, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Constantin Axinia, si directorii de la cele trei companii CFR, ministerul de resort a anuntat ca doreste sa obtina, la rectificarea bugetara, 365 de milioane de lei, pentru a suplimenta subventiile destinate CFR Calatori, precizand ca numarul angajatilor care vor fi disponibilizati este de 11.000 de persoane.
"Am cerut 365 de milioane de lei la urmatoarea rectificare, pentru subventia la CFR Calatori, dar mai discutam. Multe ministere au mers la Finante sa ceara sa nu li se ia din ce au acum, iar eu am mers sa cer bani. E o suma foarte importanta pentru praful asta", a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu, citat de Mediafax.
Referindu-se la intalnirea cu sindicalistii, ministrul a spus ca nu s-au stabilit masuri concrete. "Ei au niste nemultumiri generale, cum ar fi faptul ca se transporta marfa mai mult pe rutier decat pe feroviar. Asa si este, si eu sunt nemultumit", a precizat Berceanu.
De asemenea, ministrul a mentionat ca a solicitat sindicalistilor sa nu politizeze discutiile. "I-am felicitat ca au fost ieri (marti - n.r.) la PSD si au discutat acolo ce trebuie facut, dar mi-au spus ca nu au gasit solutii. Acum s-a vazut ca stiu si ei ca CFR e la PSD", a afirmat ministrul.
Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, a declarat dupa intalnire ca urmeaza sa fie disponibilizati 1.400 de angajati de la CFR Calatori, intre 800 si 1.000 de la CFR Infrastructura si 8.500 de la CFR Marfa.
Cristina Clopot