Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va plati aproximativ 10,69 milioane euro pentru supervizarea lucrarilor la varianta de ocolire Deva-Orastie, care va avea standard de autostrada. Contractul este finanatat din fonduri europene nerambursabile si de la bugetul de stat si are o durata de 51 de luni de la data atribuirii, cu posibilitatea de a fi prelungit, se arata intr-un anunt al CNADNR. In alegerea ofertei castigatoare propunerea tehnica va avea o pondere de 80%, iar cea financiara de 20%, urmand ca ofertele sa fie deschise la 23 decembrie.
Pentru a putea participa la licitatie firmele interesate trebuie sa fi avut in ultimii trei ani o cifra medie de afaceri de minim cinci milioane euro si cel putin 15 angajati permanenti in fiecare an in domeniul serviciilor de consultanta privind supervizarea lucrarilor in infrastructura de transport rutier.
Constructia variantei de ocolire Deva-Orastie, cu profil de autostrada, va costa aproximativ 130,9 milioane de euro, acordati de Guvern si prin programul ISPA.
Autostrada va avea o lungime de 32,8 kilometri si va fi un tronson din viitoarea autostrada Nadlac-Timisoara-Deva-Sibiu-Brasov-Bucuresti.