Vii pe Litoral, te plimbi si cu calul pe malul marii! Contra cost, bineinteles. Tarifele nu sunt mari, fiind calculate in asa fel incat sa-si permita si un roman cu venituri medii. "Pentru o ora de plimbare cu calul pe malul marii, turistul plateste 7-8 euro pe ora, cu insotitor. Cine vrea o ora de echitatie, pretul ajunge la 10 euro pe ora, cu echipamentul asigurat de Herghelia Mangalia", ne-a declarat Ciprian Constantinescu, presedintele Patronatului Industriei Hoteliere Marea Neagra. In opinia lui, este foarte important ca turistul sa aiba de unde alege, intre activitati si programe distractive.
De asemenea, sunt foarte multi investitori pe Litoral care s-au gandit sa asigure servicii de baby-sitting. "In Jupiter s-a deschis parcul copiilor 'Baby-Land', unde parintii isi pot lasa micutii in grija supraveghetorilor. Intrarea este 150.000 de lei vechi pentru toata ziua, iar cei care vor sa angajeze o baby-sitter trebuie sa plateasca 50.000 de lei pe ora", a adaugat Ciprian Constantinescu, care crede ca in acest an numarul turistilor care vin la Marea Neagra va creste.

Litoralul asteapta turisti

Pe de alta parte, trebuie spus ca litoralul romanesc este pregatit pentru aceasta vara. Din pacate insa, deschiderea sezonului, acum la inceput de iunie, nu a insemnat si "turisti pe plaja". Hotelierii sunt nemultumiti pentru ca nu au clienti, desi au investit destul de mult pentru a crea conditii optime. Ei spun ca in ultima perioada romanii au fost bombardati cu imagini false despre Litoral si si-au format o parere negativa. Intr-adevar, pe Litoral sunt foarte multe hoteluri de doua si trei stele, recent renovate, care isi asteapta turistii cu mobilier nou si preturi la fel ca cele de anul trecut. (Senica Micu)