Cautare

436 de rezultate pentru "petrolu" (4.07 secunde)
Petrom anunta ca majoreaza preturile motorinelor incepand din aceasta noapte, ca urmare a cresterii cotatiilor internationale a petrolului.
Culturile de rapita, dar si resturile vegetale, cum ar fi paiele si cocenii, pot constitui o oportunitate de afaceri, in contextul in care cererea de biomasa pentru producerea biodieselului este in continua crestere.
Cotatia petrolului a atins, marti, un nou maxim istoric, depasind nivelul de 81 de dolari pe baril, avans favorizat de ingrijorarile privind reducerea rezervelor de titei pentru sezonul de iarna din SUA, cel mai mare consumator la nivel mondial, transmite Reuters.
Cotatia titeiului a atins miercuri nivelul record de 82,23 dolari pe baril, in crestere cu 72 de centi.
Efectele cresterii cotatiilor internationale ale petrolului se fac simtite si in Romania. Compania petroliera Petrom va majora marti pretul benzinei comercializate in reteaua proprie de distributie a carburantilor cu sase bani pe litru, in timp ce motorina se va scumpi cu cel mult sapte bani pe litru.
Barilul de petrol a depasit luni valoarea de 85 de dolari, atingand astfel un nou maxim istoric.
Pretul petrolului a atins un nou maxim istoric, apropiindu-se de nivelul de 88 de dolari pe baril, avansul fiind sustinut de tensiunile dintre Turcia si Irak si scaderea rezervelor de titei in apropierea sezonului de iarna, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Majorarea pretului petrolului va influenta cresterea pretului cerealelor si a alimentelor cu cel mai larg consum, precum painea, pastele fainoase, zaharul, carnea, laptele, si a altor produse, conform AFP.
In timp ce pretul petrolului continua sa creasca la nivel modial, reprezentantii companiilor de pe piata romaneasca vin cu vesti bune.
Pretul petrolului a depasit ieri, pentru prima data în istorie, nivelul de 93 de dolari pe baril, la bursele electronice din Asia, din cauza tensiunilor persistente din Orientul Mijlociu.
Rompetrol a majorat pretul carburantilor comercializati in reteaua proprie de benzinarii cu 0,03 lei pe litru, incepand de azi, au anuntat reprezentantii companiei petroliere.
Majoritatea investitorilor si-au marcat profiturile în asteptarea listarii la bursa a Transgaz. Electroputere s-a apreciat usor, ca urmare a anuntului privind finalizarea privatizarii.
Petrom va majora joi pretul carburantilor comercializati in statiile proprii de distributie, cu pana la noua bani pe litru. Cresterea vine ca urmare a majorarii cotatiei internationale a petrolului, care miercuri a depasit 98 de dolari pe baril.
Consiliul Concurentei ar trebui sa se implice in modul in care Petrom majoreaza tarifele la carburanti, declara fostul ministru al Industriei, Dan Ioan Popescu.
Pretul gazelor din import, care asigura aproape 40% din consumul intern anual al Romaniei, va creste la 1 ianuarie 2008 cu 15-16%, majorare care va avea impact asupra tarifelor platite de populatie.
E.ON Gaz Romania estimeaza ca pretul gazelor pentru populatie va urca cu 10% in ianuarie 2008 si cu 30% pentru intregul an, ca urmare a avansului pretului gazelor din import, a anuntat distribuitorul de gaze controlat de grupul german E.ON.
Pretul petrolului a scazut usor joi, dupa ce miercuri a atins nivelul istoric de 100 de dolari pe baril, alimentat de estimarile privind scaderea stocurilor in Statele Unite, deprecierea dolarului si amplificarea riscurilor geopolitice, transmite Reuters.
google-analytics.com