Vita Lepadatu disi sotul ei, Iordan Lepadatu, din Valcea, participa in acest week-end la targul traditional Piata Taraneasca din Amzei, cu obiecte cioplite in lemn.
"Am adus tot ce se lucra in vechi timpuri. Nici obiectele mostenite in vechiul timp nu le poti lasa uitarii. Tot ce ai primit in dar trebuie sa daruiesti. Am 2 baieti, 3 nepoti si 3 nurori. Unul dintre fiii mei, Gheorghe, a fost tamplar la Fabrica de Mobila, iar celalalt fiu, Constantin, a facut Liceul de Mecanica Auto. Au ramas fara serviciu si atunci le-am zis ca nici batranii nostri nu au murit de foame si ca daca muncesc Dumnezeu ii rasplateste", ne-a spus Vita Lepadatu.
"Avem obiecte din lemn facute de mine, de sotul meu si de copiii nostri: linguri de mancat, scaunele din lemn - 50 RON, vase, platouri pentru mancare, linguri cu farfurie - la 10 RON si linguri mari, sculptate - la 25 RON, boluri, funduri de lemn, boluri pentru sarmale, linguri mici, de lemn - 5 RON, tocator din lemn - la 10 RON si la 20 RON", ne-a spus Vita Lepadatu.
Pe obiectele familiei Lepadatu se regasesc modele brancusiene, raza soarelui, crengute din pomul vietii. Din prelucrarea lemnului, artistii nu acumuleaza averi imense.
"Viata nostra se confrunta cu viata lemnului si vom duce acest har atat cat ne tin puterile. Daca nepotii nostri ar avea puterea si resursele sa duca aceasta traditie mai departe, noi le-am insuflat acest imbold, dar este treaba lor daca isi vor alege o alta meserie mai banoasa. Muzeele sunt un fel de colt de Rai in care Dumnezeu si-a ales oamenii cu suflet bun", spune tusa Vita, optimista ca va trece peste greutatile vietii cotidiene.

Ce mai gasiti la standul lor

- boluri din lemn - la 30, 40 si 50 RON
- mojar de usturoi - la 15 RON
- linguri sculptate - intre 20 - 50 RON
- tocatoare
- tavite de mamaliguta