Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica intitulata " O natiune sanatoasa, proiectul fundamental al unui stat care are grija de cetatenii sai", pe care o puteti citi in continuare.
Ne mai despart doar doua zile pana la debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din acest an. Este cel mai bun prilej pentru a veni in fata dumneavoastra si a-mi exprima sprijinul si sustinerea totala pentru candidatura domnului Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei si presedinte al Partidului Social-Democrat din Romania.
Sunt mai mult argumente care vorbesc in favoarea candidaturii domniei sale. Astazi, as vrea sa insist asupra proiectului sau pentru sistemul sanitar din Romania, un proiect fundamental al unui stat responsabil care are grija de sanatatea cetatenilor sai. Pentru ca romanii au dreptul la servicii medicale de calitate! Pentru ca dincolo de toate celelalte politici sociale, dincolo de toate serviciile publice, investitia in Sanatate este cea care ne va diferentia ca tara europeana dezvoltata si civilizata.
O societate puternica, dinamica, o societate care se dezvolta armonios trebuie sa ofere servicii medicale de calitate pentru a avea cetateni sanatosi. Sub guvernarea PSD si a premierului Victor Ponta, ultimii doi ani au insemnat un accent mai mare pe redeschiderea spitalelor, finantarea unitatilor medicale, marirea veniturilor pentru medici si extinderea serviciilor medicale. Sunt multe lucruri de indreptat in domeniul sanatatii, iar raul facut de regimul Basescu nu poate fi reparat peste noapte. Cu toate acestea, dupa atatia ani de subfinantare si de batjocura la adresa medicilor si a pacientilor, lucrurile au inceput sa se schimbe!
Alaturi de proiectul crearii de locuri de munca si de continuare a intaririi statului, investitia in Sanatate este fundamentala, iar Presedintele Romaniei are un rol esential in definirea strategiilor care pot permite dezvoltarea acestui domeniu. Romanii trebuie sa-si recapete increderea in sistemul de sanatate, iar acest lucru este posibil doar daca: sistemul este accesibil tuturor, indiferent de venit, mediu de rezidenta, varsta sau etnie; infrastructura este moderna; iar medicii sunt apreciati, stimulati din punct de vedere financiar si profesional, incurajati sa ramana in tara si sa faca performanta acasa, in Romania.
Asa cum reiese si din programul prezindential al domnului Victor Ponta, reperele investitiei in sanatate trebuie sa fie continuarea redeschiderii spitalelor si construirea de noi unitati; cresterea veniturilor medicilor tineri, in cadrul strategiei de atragere de resurse medicale in tara; finantarea suplimentara a marilor proiecte din Sanatate (reducerea mortalitatii generate de boli pentru care, pana acum, nu a existat finantare de la stat); extinderea si garantarea pachetului de baza de servicii medicale si o noua lista de medicamente compensate si gratuite, supusa unui proces continuu de evaluare. Nu in ultimul rand, repornirea programului national de ferilizare in vitro, masura anuntata acum cateva zile de catre Ministerul Sanatatii, este un alt element esential al noii politici in sanatate ce trebuie salutat si incurajat.
Sunt convins ca avandu-l pe Victor Ponta presedinte si continuand politicile guvernamentale initiate in aceasta perioada vom reusi sa reconstruim pe baze solide sistemul de sanatate din Romania si vom reusi sa fim acea societate puternica si unita pe care ne-am dorit-o din totdeauna.
Va invit, asadar, sa fim uniti alaturi de Victor Ponta si sa depunem toate eforturile necesare pentru a castiga batalia electorala din 16 noiembrie. Pentru ca urmatorul deceniu sa nu mai fie marcat de umilinte si neputinta, ci de unitate, bunastare si respect pentru romani si Romania, avem nevoie ca urmatorul nostru presedinte sa fie Victor Ponta!